Фен №1 на Лили Иванова – Илчо Илиев, се изповяда по TV7

1993 г. Лил и и нейният фен №1 на промоцията на албума й „Хазарт"
1993 г. Лил и и нейният фен №1 на промоцията на албума й „Хазарт“

Бившият ватман Илчо Илиев стана за пореден път обект на журналистическо любопитство. Той ще бъде един от централните персонажи в „Игри на съдбата“ по ТВ7 тази неделя следобед. Водещата Диди Алексиева го разпитва не за теми от градския транспорт, а за хобито му – почитател и колекционер на творчеството на Лили Иванова.

Илчо Илиев фен на Лили ИвановаИлчо разказва личната си история, леко притеснен единствено от камерите. Иначе – открит и естествен. Роден и израсъл във Видин, където гледа първите концерти в живота си с имена от естрадната музика, които днес наричаме легенди.

Илчо идва в София на 25. Тук се жени и развежда и неизменно работи като ватман до пенсия. В кабината на музикалния му трамвай звучи само българска музика, най-често Лили Иванова. Той проследява всички нейни концерти в столицата и региона. Има хиляди нейни снимки. Щастлив е, че я познава лично и многократно са общували.

Във филма той се връща към 1970 г., когато вижда Лили за първи път на живо, още във Видин. Разказва и за изгубения албум със стотици снимки от детството. Толкова се вманиачил по хобито си още 15-16-годишен, че баща му не изтърпял и изгорил ценните за него снимки. Оттогава Илчо си казва, че ще събере всички снимки отново. Но този процес не спира и до днес. Чудакът се чувства богат с огромната си колекция, изпълнила стаята му, където гостува Диди Алексиева от предаването „Игри на съдбата“. Те му гарантират, че ще се отнесат към заниманието му с уважение, а не като куриоз.

Музикалният ватман реди пъзела на своя живот, вмъквайки важни за него историйки от колекционерството. Веднъж видял в магазин изящна статуетка бял гълъб, който дълго съзерцавал и вече си представял как го подарява на своята любима звезда. Желанието се сбъднало. Но още повече се зарадвал, когато неочаквано видял сувенира на корицата на едно списание – Лили го сложила сред любимите си вещи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/oH6rxFJaf50

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *