Феноменът Камен Донев

  Случайно да имате повече билети за Камен Донев? Това е най-често задаваният въпрос на касите в НДК, от който се изправят косите на продавачките. Отговорът им най-често е да чакат следващото представление след два месеца. Същите молби заливат нас, журналистите – имаме ли някой служебен пропуск в повече. В този смисъл, оставяме много разочаровани, защото няма с какво да услужим. Камен Донев не котка медиите да го следят и рекламират.

Камен Донев
Камен Донев

Самите те също не го търсят много-много, защото знаят, че ако дава интервюта, те са учудващо сухарски на фона на стихията му във „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“. С този спектакъл актьорът е препълнил 9 пъти най-големия ни арт салон – този в НДК. Ето в това е феноменалното при него: никакъв медиен шум – интерес като за световно.

Камен ДоневПрез седмицата се появиха дописки, че комикът е изкарал рекордните 5 милиона лева от отлично пласирания си спектакъл. Получи се още нещо феноменално: в нито един обществен дебат или във форум от анонимни „капацитети“ никой не възрази срещу това съобщение. Масово му пожелават да е жив и здрав и да продължава да пълни залите. За първи път потребителят в нета е единодушен, че нароченият за милионер заслужава парите си. За разлика от политици или от глезени западни кинозвезди със залязващ блясък.

Сега обаче, ако се опитате да отворите в интернет съобщенията за милионите на Донев, ще ударите на камък. Първоизточниците са свалили информацията си, защото тя не отговаря на истината. Няма как да е надиплил 5 милиона от спектаклите в НДК, защото, както се разбра, джакпотът му е изчисляван по погрешна формула. Или някой е бил на градус, или с развинтено въображение, стъпвайки на основата, че „Възгледите на един учител“ било изиграно 360 пъти в НДК с цитираната вече печалба. Да, спектакълът пътува из страната от 2007 г. насам и може би броят на представленията ш вече се измерва в стотици но капацитетът на заличките там е десетократно по-малък. Съответно и милионите са мит.

В най-добрия случай, ако приемем, че от деветте спектакъла в НДК остава чиста печалба на Донев по 100 хиляди лева за всяко (което е доста завишено спрямо реалността), то той би могъл хипотетично да е взел 900 хиляди лева. Но не и получени отведнъж. Накрая ще се присъединим и ние – напълно заслужено.

Донев смята че простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е: „влизаш в библиотеката и четеш“.

Самият Камен Донев не бе открит за коментар относно „милионите“, но е бил неприятно изненадан от „народното творчество“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *