Феновете на Къци и Фънки се сдавиха във Фейсбук

Къци Вапцаров

  В неделя в предаването „Удавете водещия“ с водещ Любен Дилов-син Фънки и легендарната група „Черно фередже“ изпяха за пръв път новата си песен „Къцамун„. За броени минути приятната мелодия и хапливият текст предизвикаха ответна реакция в социалните мрежи, надминаваща по мащаб организираните протести във Фейсбук срещу цените на горивата, застрояването на Витоша и ареста на Николай Колев-Босия, взети заедно.

Страстите от приключилото преди седмици шоу се разгоряха с пълна сила. И докато Фънки доста открито изказа мнението си за бившия водещ на „Невада“, Кьци реагира доста подмолно. Станалият известен с прякора Къцамун провокираше приятелите си в социалните мрежи да сипят огън и жупел срещу промоутьра, а самият той коментираше песента с недомлъвки и привидна незлобливост. На практика Къци чрез почитателите си заля с тонове злъч Фънки, но всеки път малодушно се дистанцираше от открито ожесточените квалификации.

„Пожелавам на Фънки да потъне в собствената си лой“, беше сред обичайните коментари, публикувани на стената на Къци Вапцаров от негови приятели. Бившият водещ с комсомолски манталитет видимо се радваше на злъчните коментари и дори показваше, че ги харесва.

Димитър Ковачев - Фънки

„Фъкамун, Фъкамун, долен и… маймун, пак изложи се, но зная, можеш още ти до края. Много гадости изля, супер много излростя, бягай ти, глупак надут, ще ти теглим всички шут“, редяха още почитателите на Къци на стената му. В същото време бившият водещ с престорено смирение обясняваше, че Фънки има положителни качества.

Докато залезлият шоумен обясняваше, че би се смял от сърце на духовитото изпълнение, на стената му Фънки беше наречен „безформена маса“, а „Черно фередже“ – „посредствени плагиати“. За да нажежи страстите до червено, Къци публикува снимка на промоутьра от финала на „ВИП Брадър“. Фънки беше написал на китката си нецензурната дума х*й. Под фотото приятелите на Къци отприщиха целия си заряд от обидни квалификации и псувни. Жени на средна възраст видяха в промоутьра със специфично чувство за хумор Сатаната от плът и кръв.

Къци Вапцаров, Фънки, Иван Ласкин и Юлиан Константинов

„Докато Фънки с ирония и духовито подходи към Къци, той го заля с помия, но просто се скри зад приятелите в профила си“, коментираха пасивни наблюдатели на откритата война между промоутьра и Къцамун. Те са убедени, че в парчето на „Черно фередже“ няма нищо особено обидно – още повече, че групата от години се слави с провокативните си текстове.

По думите им противоречието между Къци и Фънки се е превърнало в лакмус за порядките на обществото ни, в което лицемерието и раболепието са издигнати на пиедестал.

В същото време хората, които казват истината в очите са приемани с неприязън.

Ето и малка част от текста на песента „Къцамун“:

Ни го вдигам, ни го
вадя, просто водих аз
„Невада“.

Млатя мюсли със сметана, сутрин
слушам „Бодра смяна“.

Без сапун се къпя
често, после пощя се
и чеша.

Лошо на китара
дрънкам, най-обичам
аз да мрънкам,
мръвка какво е хич
не зная,

мога само да гадая.
Вечер си нахута
люшя, даже ми
помагат вкъщи.

Яко хапвам боб и
леща, щот ненефът е
отсреща.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *