Тончо Русев – под лекарско наблюдение във ВМА

Тончо Русев

  Здравословното състояние на композитора Тончо Русев обезпокоява хилядите му почитатели. Маестрото постъпва два пъти това лято в болница. Новината, че е и на инвалидна количка, обслужван от съпругата му, съвсем натъжи гилдията и феновете.

Самият мелодик уверява, че проблемите са незначителни и че се стабилизира кръвното му налягане. То се вдигало и от най-малката емоция. И в момента авторът на „Незабрава“ и „Телефонна любов“ е под лекарско наблюдение във ВМА. Прогнозата е да бъде изписан скоро и възстановен, което му желаем от сърце.

Пръв вестник „Минаха години“ писа преди две седмици, че Тончо Русев е прекарал тежко лято. Пенсионерското издание посочи и че подобно в състоянието и на поета Евтим Евтимов, с когото са творчески тандем и чудесни приятели. Сърцето на композитора се разтропва покрай тежката подготовка на неговия бенефис. На 20 април маестрото навърши 80 години, но месеци преди това живееше с емоциите около празника.

Не всичко около него беше с положителен знак. Много певци се разсърдиха на Русев, че гласовете им не намериха място в юбилейните му два компактдиска и в авторския му концерт, препълнил НДК. На партито след големия спектакъл Тончо бе хем развълнуван, хем на ръба на силите си, припомнят очевидци.

Събитието бе ден след силното земетресение в Перник. По тази причина вратите на залата бяха широко отворени за евентуална евакуация. Поетът Евтим Евтимов едва не колабира пред НДК, където му прилоша половин час преди концерта. Лирикът пропусна бенефиса на скъпия си приятел. После двамата си даваха кураж по телефона. Остава и надеждата да възстановят ранните си съвместни разходки на зелено в района на старата телевизионна кула в София.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *