Тони Димитрова коли и беси на “Бургас и морето”

Тони Димитрова

  “Бургас и морето” се изложи с организацията и този път. Хвърляйки сили и средства за „Спирит ъф Бургас“, местната община само от хорски срам все още държи най-стария действащ конкурс за популярна песен. Но така го провежда, че от него, ако се чува нещо, това са само скандалите.

Шепа хора в България разбраха, че тази година вече е минало поредното издание на престижния някога конкурс. Той се състоя в събота в рамките само на една вечер, запис от която ще се излъчи чак наесен по Би Ти Ви. Феновете на естрадата помнят, че в минали години малкият „Златен Орфей“ се предаваше директно.

Песента, изпълнена от Стефка Емилова с едни гърди напред, стана №1 тази година

В лято 2013 участници се питаха един друг кой е взел безумното решение да бъде ограничен достъпът до летния театър. Колите с певци и автори, които се представят, не бяха допускани да паркират пред мястото на провеждане. Някои от тях недоволстваха, други направо псуваха, трети приемаха безропотно домакинската безсмислица.

Кристина Димитрова, Роси Кирилова, Панайот Панайотов и още куп участници трамбоваха пеша по алеите в официални костюми и гримирани като за сцена, за да се доберат до нея. В самия театър трепераха и пиле да не прехвръкне, сякаш там е акостирала Мадона.

Роси Кирилова и Панайот Панайотов не се тревожат, че не са наградени

„Каква е тази полицейщина? Кого пазят и от кого го пазят?“, недоумяваха гостите на изданието. Журналисти също не бяха допускани, освен ако не покажат специален бадж. Такива раздаваше Тони Димитрова. Пак бургаската Бони Тейлър се въртеше непрекъснато около журито и даже присъстваше на обсъжданията му. Изпълнителката с дрезгав глас се държеше като императрица на форума. „Стефан Диомов уж се отказа да участва в организационния комитет, за да не предизвиквал съмнения и дрязги а ето че го замества Тони Димитрова“, мърмореха гости от столицата.

Първото място на журито спечели кахърната песен „Разни мъже“ в изпълнение на никому неизвестната млада бургаска певица Стефка Емилова, появила се почти с гърди отвън.

Морската победа вече не учуди никого. Бургазлии бяха победители и миналата, и по-миналата година, и т.н. Все пак наградата на публиката този път отмъкнаха Кристина Димитрова и Орлин Горанов с песента „Хелоу без гудбай“, която веднага се запява и е готова да стане шлагер – за разлика от повечето други. В интерес на истината, никой не протестира и срещу песента победител, избрана от жури, включващо Митко Щерев, Йорданка Христова, Данчо Стълбицата и Тома Спространов.

Кристина и Орлин взеха песен на талантлив млад композитор и не сбъркаха

Даже Панайот Панайотов, известен с това, че не цепи басма никому този път беше сдържан и не коментира злъчно оставането си извън челната тройка. Дуетът му с Роси Кирилова бе най-бурно аплодираната песен. „Мина ми времето да се тръшкам за такива неща“, сподели през седмицата Панайот пред столичен всекидневник.

„Коя песен беше на първо място миналата година? Не помним“, цъкаха апатични зрители. От 31-вото издание на „Бургас и морето“ няма да се запомни и рециталът на сборна група, състояща се от Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо от „БТР“, Венко от „Те“. Старите рокаджии представиха на нов глас любими парчета от близкото минало. В началото хората им се зарадваха и припяваха, но рециталът се проточи повече от час и накрая предизвика негодувание. Минаваше полунощ, а зрителите, чакащи да чуят разпределението на наградите, не бяха в първа младост, за да ги държат толкова до късно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *