Телевизиите пробутват стари муцуни

Лили Иванова
Лили Иванова

Притоплени манджи ще ни поднесат телевизиите по стара традиция за предстоящите празници. Обречени сме отново от екрана да ни облъчват с инфантилни коледни комедии, концерти на втръснали вече естрадни звезди и шоупрограми с едни и същи артисти.

„Оркестър без име" ще Цпълни програмата на БНТ
„Оркестър без име“ ще Цпълни програмата на БНТ

Между Коледа и Нова година телевизията майка БНТ ще заложи пак на филми и програми от Златния си фонд. От архивите ще бъдат извадени стари кинокласики като „Оркестър без име“, „Топло“ и „13-ата годеница на принца“. Те ще се въртят в дните между двата празника.

Конкурентите, които не могат да разчитат на култовите програми на Хачо Бояджиев, ще запълнят ефирното време с обичайните сладникави холивудскиленти. Въпреки че тази година ще се разминем с вечния „Сам вкъщи“, не очаквайте голямо филмово разнообразие. Ефирът ще прелива от сърцераздирателни истории за кучета, романтични комедии и филми с Дядо Коледа.

Тази година ще минем без концерт на Лили Иванова. За сметка на това Георги Тошев ще представи нов документален филм за нея. За „Необяснимо“ авторът на лентата е чакал цели 10 години. Името на Лили със сигурност ще привлече зрители към малкия екран. Остава обаче въпросът дали филмът наистина има да каже нещо ново за примата.

Кадри от филма "Топло"
Кадри от филма „Топло“

Концертните програми по празниците пак ще бъдат пълен миш-маш. Изглежда телевизиите са купували на килограм концерти на наши и чужди изпълнители, само и само да запълнят екранното време. БНТ ще излъчи юбилейните концерти на Бисер Киров, дует „Ритон“ и Нели Рангелова. По същия канал ще гледаме още оркестър „Чинари“, Елтън Джон и „Дюран Дюран“.

В няколко дни Би Ти Ви последователно ще излъчи шоуто на британската поп звезда Роби Уилямс, коледния концерт на Веселин Маринов и юбилейния концерт на рок динозаврите от „Сигнал“. За капак малко след полунощ на 1 януари 2014 г. по същата телевизия ще гледаме и силико-новите певици на чалга гиганта „Пайнер“.

Нова телевизия ще излъчи благотворителния концерт, с който ще завърши кампанията „Българската Коледа“. В програмата за празниците е предвидена и компилация от най-добрите моменти на музикалното риалити „X фактор“.

По същия начин ТВ7 ще организират коледен концерт със звездите от „Музикална академия“.

Галена ще е лицето на „Пайнер" в новогодишната нощ
Галена ще е лицето на „Пайнер“ в новогодишната нощ

Нищо ново няма да поднесе и БНТ на 31 декември. Телевизията ще излъчи традиционния концерт от площад „Александър Батенберг“ в който ще участват Йорданка Христова, група „Акага“, Графа, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Мойсей, Богомил и Рафи.

В утрото на новата година по Канал 1 отново ще звучи Виенската филхармония. Похвалното обаче е, че БНТ ще спонсорира и излъчи новогодишен концерт и на Софийската филхармония.

В последната нощ от старата година БНТ ще стартира и нов риалити формат. „Най-хубавите години от нашия живот“ ще ни върне назад във времето и ще търси най-доброто отминало десетилетие. Водещи ще бъдат актьорите Александър Сано и Владо Пенев, форматът на шоуто вероятно първоначално ще затрудни зрителя, но на фона на еднообразните филми и коледни концерти това е добре дошло разнообразие.

И четирите телевизии са впрегналия целия си контингент от добре познати лица, които да ни забавляват в новогодишната нощ. „Шоуто на Канала“ е отпуснало бюджет, за да изпрати Тончо Токмакчиев на разходка в Прага, преоблечен като Бай Ганьо.

„Господарите на ефира“ ще водят празничната програма на „Нова“. През това време по Би Ти Ви топката ще си прехвърлят! „Шоуто на Слави“, 1 „Комиците“ и „Голата истина“. Както всяка година, Би Ти Ви ще представи в 60 минути и „Новините на годината“. Като се има пред вид, че 2013 г. беше белязана основно от безкрайни протести, материалът, който екипът ще подбере, едва ли ще се различава особено от обикновените новинарски емисии на телевизи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/Dx76MRM9EoQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *