Тайната болест на Сашо Диков

Бившият скиор гримира и ръцете си, преди да излезе в ефир
Бившият скиор гримира и ръцете си, преди да излезе в ефир

  Необичайно суетен е станал Сашо Диков, откакто се подвизава в национален ефир. Бившият шеф на Канал 3 полага огромно старание да изглежда добре на малкия екран, като до голяма степен това се дължи на комплекса му от кожно заболяване. Водещият с прозвище Стажанта се притеснява, че камерите показват петната по ръцете му, и иска всичко останало да му е безупречно. Разбира се, опитва се да прикрива и белезите по крайниците си, макар това да не е никак лесно.

В медийните среди се мълви, че диагнозата на известния журналист е витилиго. За да не става болестта му обществено достояние, той прилага какви ли не трикове. В Канал 3 водеше предимно зад кадър, а сега в Нова, пудри не само лицето, но и тялото си. Освен това е помолил операторите да не показват в едър план кунките му, та да не могат зрителите да зърнат издайническите петна.

Друга хитринка, която Диков прилага, е играта с цветовете. Когато той трябва да бъде показан в целия си блясък, изведнъж екранът става черно-бял. Така няма опасност болестта му да привлече вниманието на аудиторията.

Сашо ДиковПретенциите на водещия как да бъде сниман и излъчван изнервят до крайност техническия екип на предаването „Дикoff“. Колегите на Сашо недоумяват, защо трябва да вършат толкова допълнителна работа, само и само да прикрият някакви си белези. В крайна сметка нали не е срамно човек да страда от витилиго – болестта, не е нито рядка, нито заразна. Общо взето, тя е сравнително обичайно хронично кожно заболяване, проявяващо се у около 1% от населението.

Нещо повече – някои доктори и преподаватели по медицина дори не смятат витилигото за болест, а за най-обикновен дефект на тялото.

„Няма значение какво е, хората не разбират и си мислят, че е нещо страшно и лошо. С какво ли невежество не съм се сблъсквал досега. Затова и не искам много-много да се показвам“, обяснявал пред колегите си суетният телевизионер.

При него симптомите са изразени в наличието на неприятни светли петна по кожата, но последните не са придружени от обриви или пък сърбежи.

Вероятно причина за състоянието са автоимунни, генетични, хормонални или външни фактори, които оказват влияние на пигментацията и лишават от меланин.

Неприятното е, че децата на болните от витилиго, често унаследяват проблема. Би Ти Ви звездата Пипи Дикова също е сериозно застрашена, като при нея петната могат да се появят след 40-ата й годишнина.

Сред знаменитостите, страдащи от заболяването на Диков, беше и Майкъл Джексън.

Подобно на Стажанта приживе и той се срамуваше от дефекта си. По тази причина и избелваше цялото си лице, при него симптомите се бяха проявили именно там.

За щастие Сашо няма белези по главата. От видимите му части на тялото засегнати са само и единствено ръцете, така че витилигото му се прикрива сравнително лесно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *