Странните привички на гения Мариус Куркински! Виж Тук:

Мариус1Не, това не е поредната роля на ексцентричния актьор.

Мариус Куркински  бе забелязан да закусва с баничка и боза до препълнена кофа за боклук в центъра на София. Той не усещаше зловонието на отпадъците, а се взираше в изрисуваните графити срещу павилиона за милинки и пици.

Лицето му бе замислено, а челото сбръчкано, сякаш се беше засилил да решава световните проблеми и глобалното затопляне, твърдят очевидци. За какво са го вдъхновили графитите на дувара, никой не знае.

Често актьорът и режисьор получава проникновенията си и ражда идеите за новите си постановки на най-необичайни места. Самият той признава, че го удрят като гръмотевица в главата и дълго време не може да мисли за нищо друго, освен за поредната му хрумнала алегория и сценично проникновение.

Човекът е гений, а на гениите всичко е позволено, категорични са феновете му. Те не обръщат внимание нито на провисналите му панталони, нито на блузката, която изглежда купена от някой битак. Яденето на баничка пък до боклука също го приемат за нормално. Дори когато си говори сам, или прегръща някое дърво си е в реда на нещата.

МариусВ редките си интервюта Куркински признава, че живее сам, работи по 20 часа в денонощието, понякога се събужда, осенен от нова идея, често забравя да си купи храна, хладилникът му е празен и гладува.

Материалният свят до такава степен не го интересува, че ходи облечен както свари, не харесва светски събития и изобщо не се вясва там, а в последните години е престанал да кани гости в дома си, защото го отегчават.

Той все повече потъва в свой свят, в който има само изкуство и нrщо друго.  Даже се отказал от любовните авантюри, понеже му пречели на творческия процес.

Дори да го видите седнал в локва, не се стряскайте.

Човекът твори.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *