Стоянка Мутафова в ужас от упойка

Стоянка Мутафова
Стоянка Мутафова

  Куца, додето си отиде от тоя свят, ще си остане Стоянка Мутафова. 92-годишната легенда на българското кино и театър тотално се отказа от операция за смяна на коленната й става, която от близо 5 години я мори. Запознати разказват, че актрисата не иска да ляга на операционна маса не защото не й се припка, а заради пълната упойка, която трябва да й бъде поставена. Анестезията крие рискове, които очевидно Стояна не иска да поема, и с право, заключват лекари.

В последно време великата Мутафова не става от инвалидната количка, а тръгне ли да се придвижва сама, винаги под ръка е с

Актрисата отказва да си сменя коленната става
Актрисата отказва да си сменя коленната става

патериците, без които иначе не може да направи и крачка. Г-жа Стихийно бедствие закъса с краката през 2008-а, когато заради болки в колената бе месец на легло. Лекарите установиха, че ставите й са прекалено износени, особено тази на дясното й ходило, и единственият лек за проблема й е операция. Интервенцията се поема частично от Здравната каса, като пациентът единствено доплаща средно

между 3 и 6000 лева за нова става, според това на какво качество залага.

Пределно ясно е, че не парите спъват баба Гицка да легне под ножа. Единствената причина, която я възпира да се оперира, е огромният риск, който пълната упойка носи в случая. При пациенти над 70 години анестезията може да се окаже фатална дори при успешна операция, тъй като сърцето не издържа и заспива вечния си сън.

„Добре, че не ми е окуцяла още главата, другото се преживява“, разсъждава философски над проблема си с чувство за хумор Мутафова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *