Стойко Сакалиев пуца с пищов по ченгета

Футболистът е известен в спортните среди като Царя на шегата
Футболистът е известен в спортните среди като Царя на шегата

  Стойко Сакалиев скъса с футбола, но още не е късно да се пробва в НАТФИЗ. 35-годишният щурак от Бургас притежава всички качества да бъде приет от раз в театралната академия, свидетелстват пред журналисти негови бивши съотборници, уверили се отблизо в дарбата му на артист.

И преди да окачи бутонките, и сега във футболните среди Саката е известен като Царя на шегата. Трудно изброими са всички играчи, пострадали от неспасяемия шегобиец.

Славата на лудетина и бъзикчия тръгва на Стойко още от времето, в което носи екипа на бургаския „Нефтохимик“. И до днес на стадион „Лазур“ в морския град разправят легенди за безбройните майтапи и бели, в които нападателят се забърквал къде волно, къде неволно.

Никак не одобрява лудориите му обаче строгият Христо Порточанов, тогава президент на „шейховете“. Стойко бил любимец на мустакатия бос и точно заради това последният не пропускал да го накаже сурово след всяка щуротия.

Стойко Сакалиев „Цялото Черноморие помни прословутото родео на Саката. Още млад и зелен, Стойчето се впусна в автомобилна гонка из центъра на Бургас. Ченгетата не успяха да го хванат, но затова пък на следващия ден Порточана го хвана за ушите и го одруса с 10 бона глоба“, разплитат бургазлии легендите около Сакалиев.

Съотборникът му и най-добър приятел Милен Георгиев често си пати от чувството за хумор на Саката. Преди една Коледа на легендата на бургаския клуб направо му идва да удуши с голи ръце другаря си. Зевзекът маже гащите на Георгиев със загряващ гел. З*дникът му пламнал, меко казано. Наложило се дни подред Милен да спи по корем и да се храни изправен.

Най-верен сподвижник на Саката в пакостите е Георги Сърмов. Вдъхновени от холивудските екшъни, другарите вдигат по тревога полицията в Бургас.

Една вечер дуетът се сдобива с газов пистолет. Саката е по-смелият. Взима оръжието и започва да пуца като бандит из центъра на града, и то на няма и 100 метра от бдяща за сигурността на бургазлии патрулка. Тренирани в спринтовете, футболистите са по-пъргави и в тъмното успяват да се измъкнат от униформените.

Най-големият хит на екшън звездата на родния футбол – обаче е инсценировката на собствената му смърт. От ку-ку магазин Стойко купува два плика изкуствена кръв. С тиксо ги лепи на гърдите си под тренировъчната фланелка. При едно единоборство със съотборник пликчетата пукат и о, Боже, надеждата на „Нефтохимик“ рухва безжизнено на терена, а от гърдите му шурти кръв като Искъра след топенето на снеговете.

Стойко Сакалиев „Докторе, помощ, умирам… “ с мъртвешки глас отронва гърчещият се Сакалиев. Медикът, д-р Енчо Стоянов, изпада в паника и изрежда на останалите играчи, скупчили се над реещия се между Бургас и оня свят Стойко: „Момчета, момчета, викайте линейка, изпуснахме го“.

Когато вижда, че суетящите се около него са взели на сериозно „смъртта“ му, Саката скоква като свежарка и се залива от смях.

Когато ЦСКА купува Стойко Сакалиев, в „Нефтохимик“ всички дружно си отдъхват.

Идва ред обаче на „армейците“.

На един предсезонен лагер в отбора настава страшна паника – безследно изчезва от хотела молдовският вратар Евгений Хмарук. Саката скача като ужилен, загрижен за живота на своя съотборник и за да бъде открит, прилага изпитан в каубойските филми начин. Нападателят купува блокче за рисуване и върху белите листа собственоръчно пише обяви: „Издирва се! Жив или мъртъв!“, като за главата на Хмарук обещава 10 хил. долара награда. Стражът се оказва жив и здрав и три дни по-късно се прибира сам в лагера на ЦСКА.

Саката се доказва и като умел крадец на коли. Преди една тренировка на базата в Панчарево бургазлията тараши панталоните на Ибрахима Гай и отмъква ключовете от колата му. Без никой да го усети, скача на возилото и го откарва на бензиностанцията на кръстовището на „Околовръстното“ и „Самоковско шосе“.

След края на заниманието сенегалският защитник изпада в истерия. Саката още повече му пали шубето с предупреждението, че сигурно скоро ще му се обадят за откуп. В крайна сметка Стойко добродушно си признава вината, виждайки, че съотборникът му е в прединфарктно състояние.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *