Станимир Флоров се оттегли от ГДБОП заради тежки проблеми със здравето

Станимир Флоров

  Влошеното здравословно състояние на шефа на ГДБОП Станимир Флоров е причината той да напусне една от най-важните силови структури в страната, стана ясно от сигурни източници. Това било основанието, което той изтъкнал като мотив за оттеглянето си от поста.

Флоров бе отстранен още преди половин година, когато изтече секретна информация за злоупотреба с власт и вземане на подкуп в особено големи размери. Срещу него започна и предварително производство.

През последните години бяха публикувани куп разследвания за съмнителните връзки на Флоров с наркобосове, над които е опъвал чадър. Скоро след назначаването на Сотир Цацаров за главен прокурор бившият вече шеф на ГДБОП заяви, че само малките деца не знаят кой е поставил бомбата пред редакцията на в. “Галерия” и е взривил колата на Сашо Диков.

След атентата пред вестник Галерия"

След жалба, която бе написана до главния прокурор, прекратеното разследване за атентата пред „Галерия“ бе подновено. Не е известно какви обяснения за авторите на терористичния акт е дал висшият полицейски началник и какво е било оправданието му, че е прикривал информацията.

Двата атентата срещу журналисти все още не са разкрити.

Преди години бе писано, че шефът на ГДБОП има сериозни проблеми със здравето и се бори с коварна болест. По-късно самият той призна, че е преминал през тежките перипетии и е победил заболяването.

Взривената кола на Сашо Диков

Състоянието му обаче напоследък сериозно се влошило и му предстои тежко лечение, заявил Флоров пред свои близки. През годините, когато заемаше високия пост, името му се свързваше с множество наказателни акции, за които има сериозни подозрения, че е действал професионално.

Той се изживяваше като недосегаем, защото бе не само един от най-близките на бившия вътрешен министър Цветанов, но и негов кум.

Според източници от МВР Станимир Флоров е трябвало да бъде освободен от поста едва след наказателното производство, което започна срещу него. Служители от МВР подозират, че министър Петя Първанова е изпълнила поръчка, като е подписала светкавично заповедта за освобождаването му, без да създава никакви проблеми.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *