Станимир Гъмов отгледан от втората си майка!

ГъмовСтанимир Гъмов чувства като родна майка втората съпруга на татко си. „Много сме близки с нея, никога не съм я считал за мащеха, а за майка и съм й го казвал“, споделя култовият актьор, който в момента е в къщата на Вип Брадър. И как иначе, след като тя е жената, която се грижи за него от съвсем малък.

Роденият в Стара Загора комик е в невръстна детска възраст, когато родителите му се разделят. Не след дълго татко му среща местната хубавица Румяна. Когато тя влиза в живота на Станимир, той е едва на 5-6 години.

Дори тогава, в началото, когато всички заедно заживяват под един покрив, не е имало трудности в отношенията им. Всъщност Гъмов никога не е имал проблем с това, че родителите му не са заедно. Макар в онези години да се е случвало да чува за себе си определението „дете на разведени родители“.

Актьорът винаги е бил много близък и с биологичната си майка, която напуска този свят преди около 5 години. В тази връзка той се е съгласявал, че кръвната връзка има голямо значение, но не по-малко важно е и това кой те е отгледал и възппитал. В неговия случай това е татко му и втората му майка Румяна. От нея вечно усмихнатия съквартирант във Вип Брадър научава много. като например това да споделя всичко, което го мъчи, без да се притеснява. „Тя научи и баща ми на много неща. Промени го. виждам го с годините. Започна да говори малко повече от преди, да споделя мъките си, което е много хубаво. Въобще, благодарен съм на Бог, че събра татко с тази жена“, казва актьорът.

Това качество усвоява и той. До ден днешен Гъмов споделя абсолютно всичко с родителите си, с което предизвиква учудването на приятелите им. Връзката е толкова силна, че актьорът винаги първо на тях казва както за хубавите неща, които му се случват, така и за не толкова приятните. на тях той се е осланял и в тежките си моменти, когато често им звънял късно вечер, или пък рано сутрин, за да им сподели какво го тревожи. За щастие рядко му се случва да го връхлита тъга или пък да затъва в самосъжаление. Когато все пак се е потдавал на тези състояния, актьорът съумявал бързо да ги преодолява, като не се задълбочава много-много. за това му помагали не само родителите, а и многото приятели, като и работните ангажименти. Станимир Гъмов

„В крайна сметка то е въпрос на его“, споделя Гъмов. и допълва, че егото може както да те накара да се самосъжаляваш, така и да не се потдаваш на подобни емоционални състояния.

Станимир Гъмов може и да споделя всичко с родителите си, но в никакъв случай не ги натоварва. Старае се да не ги тревожи излишно, а да се оплаква и да мрънка му е обсолютно чуждо. Когато се завърне вкщи в Стара загора, той винаги е весел и ръси шеги, споделяли са родителите му. В тази светлина се предтавя и в къщата на „Вип Брадър“. Като такъв го познават и колегите, и приятелите му. Също и синът му, който при една тяхна съвместна изява сподели, че иска да прилича по всичко на баща си Станимир Гъмов.

Затова е трудно да се предположи, че като дете актьорът е бил много кротък. „Той беше най-послушното дете. улицата да пресече, те хваща за ръка“, спомнял си е таткото на актьора, Иван Гъмов. Съпругата му Румяна пък е допълвала, че като дете не обичал да стои сам и отказвал дори да се храни ако и друг не сядал с него край масата. освен това Гъмов-младши бил и много съобразителен. Когато например родителите му работели на дълги смени сутрин се стараел да пази тишина. Не му било трудно тъй като по принцип си бил кротичък.

Отивал в своето кътче с играчки и се занимавал с войниците ии количките си.

Тази кротост се изпарила нанякъде, когато Станимир Гъмов влязъл в пубертета. И тогава не създавал проблеми на родителите си, но започнал да проявява характер. Подхванал и цигарите. Иначе бил отличник. поддържал добър успех и след като в 8-ми клас се преместил в Английската гимназия. там бъдещият актьор попаднал в самодеййния състав, от който тръгва и Стефан Вълдобрев, тогава дванайсетокласник. Именно под негово влияние у Гъмов се зародило желанието да стане актьор. Когато научил пък, че в НАТФИЗ не искат диплома, спрял да се бори за отлични оценки в училище.

В НАТФИЗ той попаднал от раз през 1993 година. подготовката му не била кой знае каква. Не ходил на никакви уроци, сам научил някакви текстове за около месец и се явил на изпитите. Приемат го „кукли“ и „драма“ в класа на Коко Азарян. Избира първото, което направо втрещява другите кандидат-студенти и Гъмов се прославя сред бъдещите си колеги в НАТФИЗ още преди да се е запознал с тях. Гъмов влиза в класа на Боньо Лунгов, за когото винаги е подчертавал, че е научил невероятно много за професията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *