Спират “Четвърта власт”

Разходите за сериала били изкуствено раздувани. Близо 1 милион лева били пръснати в повече, смятат експерти
Разходите за сериала били изкуствено раздувани. Близо 1 милион лева били пръснати в повече, смятат експерти

Няма да има втори сезон на сериала „Четвърта власт“, научихме от достоверни източници. Заради спорната репутация на поредицата ръководството на БНТ е решило да замрази производството й.

Снимките на сапунката спират и заради нисък рейтинг
Снимките на сапунката спират и заради нисък рейтинг

Предвиждаше се напролет да стартират снимките на втория сезон, но това няма да се случи, въпреки настойчивия лобизъм от страна на програмната директорка Севда Шишманова, която се е писала и главен продуцент. Тя лично е настоявала сериалът да има втора част, но мераците й били порязани от програмния съвет. Всички в националната телевизия воглаве с шефката Вяра Анкова признават, че Йетвърта власт“ е пълен провал, филмът стартира приличен рейтинг заради невижданата си реклама, но в момента гледаемостта му е паднала повече от 4 пъти

По последни данни, сериалът събира едва по около 130 000 зрители в неделната вечер. По-голямата беда обаче е, че сериалът разделя обществото и открито обслужва интересите на медийната група около олигарха Иво Прокопиев, личен приятел и бивш работодател на Шишманова. Екипът на „Капитал“ работи като сценаристи и консултанти на поредицата.

„Севда е бясна, че няма да има втори сезон! И как няма да е, като според слуховете в телевизията „Четвърта власт“ е касичката й“, коментират на „Сан Стефано“ 29. Както вече алармира пресата в поредица материали, един епизод струва над 180 000 лева, при положение, че реално би следвало да е не повече от 60 000 лева. Такива горе-долу са бюджетите на останалите сериали, които произвеждат Би Ти Ви, ТВ7 и Нова. Според запознати ръководството на БНТ си е докарало сериозни бели с неясното финансиране на филма. Вече имало подаден сигнал в ДАНС за източване на телевизията майка и се очаквало всеки момент да влязат ревизори. Това е потенциална злоупотреба в особено големи размери – близо 1 милион лева са пръснати в повече, категорични са експерти.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Спират “Четвърта власт”"

  1. Фен   09.12.2013 at 12:26

    Достоверните ви източници от затвора ли ви писаха?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *