Симеон Щерев отмъква Станка Златева в Азербайджан

Симо Щерев чака с нетърпение Станка да излезе от „ВИП Брадър", за да обсъдят мно-гомилионната оферта от Баку
Симо Щерев чака с нетърпение Станка да излезе от „ВИП Брадър“, за да обсъдят мно-гомилионната оферта от Баку

  Българският треньор по борба Симеон Щерев ще поеме най-късно до края на годината националния отбор на Азербайджан, научихме от достоверни източници. Нещо повече – Щерев най-вероятно ще гони олимпийска титла за азерите в Рио 2016 заедно със Станка Златева. Пехливанката от сливенското село Крушаре, която е два пъти олимпийска вицешампионка от игрите в Пекин и Лондон, вече имала съблазнителна оферта да се бори за Азербайджан.

В последните месеци 54-годишният Щерев бе ангажиран като консултант на азерския тим и дори ходи с него на Световното първенство в Будапеща. Според изданията в Баку той е кандидат №1 за овакантения от Магомедали Омаров пост в националния отбор по свободна борба.

Самият Омаров е вицепрезидент на борцовата федерация в Баку и водеше състава по съвместителство. Източник от спортните среди разкри пред журналисти, че офертата към Симеон Щерев била за $ 250 000 годишна заплата.

Станка Златева Симеон ЩеревОще толкова азерите обещавали на Станка Златева, ако склони да се бори под тяхното знаме. Това означава, че за Олимпийските игри в Рио треньор и състезателка ще получат общо милион и половина долара. Още един милион премия пък ги чака, ако Станка вземе златен медал. „Президентът на Азейрбайджан Илхан Алиев не си скъпи парите, когато става въпрос за олимпийски отличия“, казаха още от борбата.

Алиев особено ценял българските спортисти, приели да сменят поданството си, след като щангистът Валентин Христов донесе в Лондон 2012 първия медал за страната от Олимпийски игри.

Говори се, че Станка Златева вече била с единия крак в Азербайджан. Пехливанката от Сливен прави фасони вече цяла година, след като Симеон Щерев бе освободен като старши треньор на българския национален отбор. Причината бе, че освен нея нито един от здравеняците ни не спечели нищо в Лондон 2012. Оттогава насам Станка не се състезава за националния ни отбор, макар да се твърди, че в българската федерация продължава да й върви заплатата.

В момента Златева участва във „ВИП Брадър“. Преди няколко дни тя сподели пред съквартирантите си, че след края на формата й предстои да вземе много важно решение. „Става въпрос именно за офертата от Азербайджан“, съобщиха близки на боркинята.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *