Само трима останаха от “Фамилия Тоника”!

Стефан Диомов (вляво) с „Фамилия Тоника" - сговорна дружина през 90-те

  Наложи се не просто да броим, а да извадим лист и да почнем да пишем колко души участваха при създаването на „Фамилия Тоника“ през 1994 г. Защото едва се събраха на една сцена! Днес от знаменитата някога формация са останали едва трима души.

Тогава, през 1994 г, Стефан Диомов намята усмирителни ризи на всички враждуващи, преминали през създадените от него формации през годините: „Тоника“ и „Тоника СВ“. Към тях се прибави и група „Домино“, създадена като пристан на Ева и Гого след изгонването им от „Тоника“. Чудото става: всички се събират за бенефис на „Тониките“. Зала 2 на НДК се оказва тясна да събере всички желаещи да гледат помирителния концерт, затова шоуто се повтаря две вечери.

Днес фронта държат (отляво надясно): Ралица, Драго и Милица

Откриват „Домино“: Ева, Гого, Вили и Краси Гюлмезови. После излизат „Тоника СВ“ (за първи път след раздялата си с Ваня Костова): Ваня, Милица, Ралица, Драго, Тео. После се показва старата „Тоника“: Ева, Гого, Иванчо Славейчето, Сия Бинчева (пристигнала специално от САЩ). Когато всички се събират накрая да изпеят „Здравей, как си приятелю“, заедно със Стефан Диомов, стават 12 души.

Зад тях са и съпровождащите музиканти – наистина „Тоника“ се показват като цяла фамилия, не просто семейство. Скоро след това певците оповестяват решението си да продължат концертна и записна дейност като „Фамилия Тоника“. Сия обаче се връща зад океана, Иванчо няма как да пътува, защото си попийва, а Вили и Краси вече правят кариера като дует „Шик“.

Постепенно групата напускат Тео и Ваня. Решението на Костова е както винаги силно емоционално и води до драматични изявления.

Групата се изпокара и c ръководителя си Стефан Диомов заради неизяснени авторски права, в нагнетената атмосфера излизат призраците на миналото, на драмата с Виетнам. Тогава групата е разформирована от Политбюро след злополучно турне, където Ева псувала комунистическия строй. Към сенките от миналото се прибавя и най-страшното, болестта на Гого. Не липсват и намеци, че душата на певеца се разболява от отровната атмосфера в колектива.

Трима души все пак продължават името „Фамилия Тоника“. Последните мохикани са Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров. Когато има възможност, към тях се присъединява Ева. Те са категорични, че ще запазят легендата. Не спират да концертират и записват.

Интересно се получи покрай коледния концерт на Ваня Костова в зала „България“. Певицата обяви, че чака своите бивши съратници за поредното помирение. Самата тя се прегърна и прости с Тони Димитрова преди известно време. Ваня е убедена, че по календара на майте никой не бива да таи стари угнетения. На поканата й се отзовава Милица, която сяда сред публиката на концерта. Идва и Тео, който с басовия си глас отново запява с Ваня: „Винаги двама, винаги…“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *