Румен Гайтански – Вълка пое сметопочистването на Мюнхен!

Румен Гайтански - Вълка

  Бившият крал на столичния боклук Румен Гайтански – Вълка не само, че не е напуснал апетитния бизнес по събирането и депонирането на отпадъци, но дори се разраства ударно.

Хора от обкръжението на популярния бизнесмен със спорна репутация разкриват, че от началото на годината Вълка отговаря за сметопочистването на част от Мюнхен. Миналото лято Румен Гайтански кандидатствал за 5-годишна концесия по чистота в немския град и след като фирмата му „Юнг“ предложила най-добри условия, кметската управа на Мюнхен подписала контракт за петилетка.

Близки на Румен Вълка твърдят, че потайният баровец прибира по 160 милиона евро годишно от немската община, за да поддържа чистотата на няколко квартала в Мюнхен. В бизнеса с боклук в Германия Румен Вълка си партнира с австрийски инвестиционен фонд и ако се вярва на приказките на аверите на баровеца, от следващата година Гайтански ще чисти самостоятелно градовете Нюрнберг и Аугсбург. Румен Вълка кандидатствал за концесии по събирането на боклук в още няколко немски градове от провинция Бавария, но свързаното с него дружество не било класирано на първо място. В интерес на истината, в Германия били много доволни от него и даже го давали за пример на останалите концесионери.

54-годишният Румен Гайтански – Юнг, бивш шофьор на мастит МВР шеф преди 1989-а, повече от десетилетие владееше софийския боклук чрез фирмите „Волф“ и „ДИТЦ“. През есента на 2008 г. близкият до групировките ВИС-2 и СИК олигарх продаде бизнеса си на Георги Крумов за десетки милиони. Малко по-късно фирмата „Новера“, наследила концесионните договори на Румен Вълка, не съумя да поднови дългогодишните концесионни контракти. Така чистотата на София премина в ръцете на босовете на „Титан“ и ЦСКА Димитър Борисов – Митьо Гърнето и Йво Иванов – Праховеца. И до днес „Титан“ чисти столицата с камиони и техника на Румен Гайтански.

Заради солидния бизнес в Германия потайният паралия Румен Вълка почти не се прибира в България. Още през 2009-а Гайтански купи имение в Мюнхен, което е в близост до къщата на футболната легенда Франц Бекенбауер. В Германия Румен Вълка живее сам, противно на слуховете, че съжителства с манекенката Ася Христова, която преди три лета му роди дъщеричка.

Приятели на гордия притежател на „Бугати Вейрон“ за 1,3 милиона евро разкриват, че половинката на Румен Вълка живее в София, в просторен апартамент на престижната улица „Оборище“. Румен Гайтански има общо четири деца от три жени, като най-известната дама, родила от него, е Ивайла Бакалова. През 2005-а тъмнокосата варненка роди Рая, но малко след това се раздели с боса на боклука. Бизнесменът се грижел добре за всичките си деца и бивши съпруги и подсигурил добруването им за десетилетия напред.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *