Ритонците в пълния си блясък след 35-години на сцената

 

Дует „Ритон"

  „Знам, Катя, че искаш да ме изгониш!“ „За нищо на света няма да те изгоня от сцената, Здравко!“ В постоянен диалог от шеговито-иносказателни реплики между хитовете си, дует „Ритон“ предразполагаха публиката си да се отпуска все повече и повече на грандиозното им юбилейно шоу в НДК.

„Нас това ни крепи, шаржът“, признаха самите ритонци, изтъквайки го като вероятна причина да бъдат неразделни 35 години като семейство и още няколко преди това като гаджета. Още щом светнаха прожекторите, те стояха в центъра на сцената и останаха там до края, бисирани от препълнената зала. Напуснаха я само да се преоблекат, през което техните вокалистки изпяха кратка сюита от техни хитове. Концертът бе 100 процента на живо – с всичките му рискове, но и неповторима магия. Иновация за българския шоубизнес бяха триизмерни видеостени, в които се движеше изображение на античен ритон, от който излиза надписът на дуета.

Бойко Борисов акцентира, че Катя и Здравко са дуетът с най-дълголетен успех, но и като семейство. Поздравителният адрес от премиера бе прочетен от Драго Чая, който изгледа спектакъла от първите редове, седнал до Йорданка Христова. Виждайки Данчето, Ритонката изтъкна, че са братовчедки, което обяснявало защо са хем талантливи, хем красиви. „Нали знаете, че аз съм известна със своята скромност!“, продължи с автошаржовете Катя.

Извън шегите и закачките поп звездите създадоха топла атмосфера, породена от тяхното „благодаря“ на творците, които са им помагали да стигнат до върха. Това бяха композиторите Иван Пеев, Тончо Русев (не успя да присъства заради хоспитализацията си), Любен Цветков (също и техен кум), авторите на най-сполучливите им текстове Найден Вълчев („Някога, но не сега“), Живко Колев („Джалма“) и Венци Мартинов („Елате ни на гости“).

Катя и Здравко бяха сигурни, че от небето им помагат и двама души, подали им безкористно ръка, когато започват кариерата си. Това е тандемът на композиторката Зорница Попова и поета Йордан Янков, създали дузина хитове за тях като „Дон Кихот и Дулсинея“.

Публиката се просълзи и когато изпяха на руски своя версия на песента от знаменития филм „Тримата мускетари“. Тя дава начало на огромната им популярност и в бившия Съветски съюз, която продължава и след перестройката.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *