Ралица Василева се срамува от мъжа си Юлиян – железничар и ексхибиционист!

Ралица Василева
Съкратена от Си Ен Ен Ралица Василева не остана дълго без работа. Менторката й в журналистическата професия Нери Терзиева отново й подаде ръка – взе я на работа в телевизията си ВИТ. Каналът се излъчва за българите в Америка и емисиите се подготвят на две места – в София и в САЩ. Ралица е водеща на новините и студиото, в което я снимат се намира в града на Ал Бънди и Ал Капоне.

Допреди няколко години Василева бе постоянно присъствие в ефира на Си Ен Ен. После започна да се вясва на екран от дъжд на вятър и то само за кратки емисии. Накрая дойде и най-неприятното за нея – известието от шефовете, че договорът й няма да бъде подновен. Така след 23 години в най-популярния новинарски канал журналистката изведнъж остана без заплата и без перспективи.

Нери Терзиева - венторът на Ралица, който съумя да я пласира час в CNN
Нери Терзиева – венторът на Ралица, който съумя да я пласира час в CNN

Преди да й връчат заповедта за уволнение началниците запълвали графика на Ралица с репортажи. Карали я да върши и друга черна работа – да пише коментари към любителски видеоматериали. Усетила, че е загубила позиции и доверието на ръководството, българката решила да си ги върне. За целта се записала на стари години за студентка – втълпила си е, че като завърши политология в Джорджия стейт юнивърсити босовете на Си Ен Ен ще я сметнат за ценен кадър и ще я пуснат да интервюира в студиото президенти, конгресмени и сенатори. Да, ама не!

В новинарски канал № 1 на Америка Василева стъпи за сефте в края на септември, 1990-та година, припомнят запознати с кариерата й. В Щатите тя първо изкара няколкомесечна специализация. Върна се в София за кратко и през 1991 г. отново пое към Атланта – този път за да я назначат на щат в създадената от Тед Търнар телевизия.

„В началото ми беше адски трудно.Отидох сама с дете на 7 години и с 20 $ в джоба. Но знаех, че Си Ен Ен е сериозна компания и не става дума за авантюра“, разправя популярната ни сънародничка, чийто син днес е мъж за женене – на 31 г., сгоден за американка.

В България навремето Василева бе водеща на „По света и у нас“. Работеше в един екип с Нери Терзиева и Асен Агов. За този период казва, че е сред най-хубавите в живота й.

Преди да я назначат в БНТ тя е изкарвала заплатата си в БНР. „В радиото вземах интервюта, пишех сценарии за някои по-елементарни предавания и бях доволна. Там именно разбрах, че журналистиката ми се отдава“, връща се към дебюта си в професията водещата.

Първия си репортаж за Си Ен Ен Ралица направила в БНТ. Тогава американският информационен канал излъчвал всяка седмица по един материал за България. Василева била натоварена с изготвянето на кореспонденциите заради перфектния си английски.

Езикът на Шекспир тя овладяла при престой във Великобритания. Усъвършенствала го е в СУ, където завършила Английска филология.

Ралица винаги е словоохотлива за журналистическата си кариера. За личния си живот обаче предпочита да не говори. Най-вече избягва да коментира периода, когато е била омъжена за виден софийски чешит.

Първият съпруг на натирената от Си Ен Ен новинарка е ексцентричният двуметров дългуч Юлиян.Високият мъж с прякор „Джуслика“ допреди време живееше скромно в софийския квартал Мусагеница. А може и до ден днешен да си е там и да продължава да си я кара постарому.

Юлиян и Ралица се залюбили малко преди той да завърши строителния техникум „Христо Ботев“, твърдят запознати с връзката им. По това време бъдещата телевизионна звезда тъкмо се била върнала от Англия. Девойката живяла на острова покрай баща си – виден дипломат по соц.-а.

Ралица и Джуслика се различавали коренно като поведение и характери. Тя била скромна и ученолюбива, а той – майтапчия и купонджия. Юлиян редовно ходел без бельо по купони. Щом се почерпел на някое парти, свалял панталоните си без предупреждение и си развявал мъжеството.

Новината за сватбата на Ралица шокирала близките й. Родителите й се надявали тя да се омъжи за човек с авторитет в обществото.

Малко след като се венчала, Василева родила сина си Александър. Младото семейство живеело в общежитие за железничари, защото Юлиян се трудел в системата на БДЖ.

Бракът на новинарката с Джуслика приключил точно толкова изненадващо, както и започнал. Раздялата съвпаднала по време със старта на кариерата на Ралица в националната ни телевизия.

Преди десетина година в живота на журналистката се появи и друг мъж. В Америка тя се загаджи с адвокат по патентно право. Двамата се запознаха покрай общи приятели. По-късно Василева дори доведе любимия си Робърт в България, за да го представи на роднините си. Днес обаче двамата вече не са заедно.

За Ралица се мълви, че в миналото е била интимна и с вокалиста на британската група „Джетро Тал“ Йън Андерсън. Защо иначе той ще й посвещава своя песен. Парчето „Not Ralitsa Vassileva“ влезе в един от соловите албуми на легендарния изпълнител.

„Редовно гледам предаванията й. Ралица е очарователна“, не криеше някога възхищението си от нашенката Андерсън. Тя също му беше върла фенка. Посещаваше всички концерти на „Джетро Тал“ в Америка и пращаше имейли на Андерсън по електронната поща.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *