Проф. Дейвид Линч пребори левкимията на Стилиян Петров!

Стилиян Петров

  Късметлия съм, защото някои хора c това заболяване умират бързо.“ Това заяви бившият капитан на националния отбор на България и „Астън Вила“ Стилиян Петров. Той вече е в ремисия и прескочи трапа, след като една година се лекува от левкемия. Стенли има щастието, че живее и работи в бяла държава като Англия.

Ние научихме кой и как го е лекувал. Едно е ясно – ако беше в България, едва ли щеше да оцелее.

Стенли е бил изцерен от екип медици, ръководен от проф. Дейвид Линч. Британският учен се явява най-голямото светило на Земята, когато става въпрос за левкемия. Професорът е председател на Британското дружество на хематолозите и шеф на клиниката към Университетския колеж в Лондон, който работи с още две ракови болници. Въпросните медицински заведения са оборудвани с най-модерната апаратура освен това непрекъснато обменят опит с водещите медицински заведения в САЩ.

Проф. Дейвид Линч

Професорът е и в управителното тяло на най-голямата благотворителна организация за борба с левкемията, чийто патрон е дукът на Кент принц Едуард. Само за последните няколко години британското правителство е дало над 7 милиона паунда за изследванията на проф. Линч и екипа му.

Пари даряват и известни спортисти, лекувани от левкемия, като например сър Йън Ботъм, бивш капитан на английския национален отбор по крикет.

Близки на Стилиян Петров твърдят, че това е най-доброто лечение в света, което въобще е могъл да получи. „Късмет, че е попаднал на точното място и в добри ръце. В България щяха да го оставят да си умре като куче“, твърди негов приятел, който е говорил почти всеки месец със Стенли по телефона.

Случаят със Стилиян Петров ще влезе и в учебниците за борба с рака твърдят медиите във Великобритания. В тях вече фигурира друг известен български футболист Любослав Пенев. През 1994 г. той се излекува в Испания от рак на тестисите. Неговото лечение се дискутира подробно на всички големи онкологични семинари по света.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Проф. Дейвид Линч пребори левкимията на Стилиян Петров!"

  1. kati   21.04.2013 at 20:59

    mnogo se radvam sa Stilyan neka da bide taka usmihnat i mnogo kismet

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *