Преслава мълчи с часове преди концерт и се тъпче с мед, досущ като Лили Иванова

Преслава

  Преслава се изживява като Лили Иванова. Също като естрадната прима добричлийката се стараела да мълчи няколко часа преди всяка своя сценична изява. Така пазела гласа си. Пак с тази цел омитала минимум по три буркана мед на седмица. Пчелният продукт е най-важният елемент от тайната рецепта на Лили за перфектен глас и това очевидно е повлияло на колежката й от фолка при определянето на хранителния й режим.

Топ пайнерката се грижи за гласа си още от гимназиалните си години. Тогава не знаела тънкостите на Лили, но пак спазвала определени правила. Те й били подсказани от даскалиците й в училището по изкуствата в родния й Добрич. Там Преслава била в паралелка „Фолклорно пеене“ и свирела на гъдулка. „Казваха ми, че е добре първите два часа след сън изобщо да не говоря“, спомня си хитовата певица. И допълва, че и днес спазва съветите на преподавателките.

Когато музикалната й кариера набрала скорост, Преслава започнала да се интересува все повече от начините, чрез които да съхранява таланта си. Тъй като натоварването на гласните й струни било голямо заради многото участия, звездата решила, че е наложително да почерпи опит от най-дисциплинираната изпълнителка у нас – Лили Иванова.

Лили Иванова

Преслава се информирала за строгия режим на примата и започнала да го спазва. Също като примата на родната естрада си наложила да не говори преди сценични изяви.

Минимум два-три часа преди участие гласът на Преслава оставал в пълен покой. В редки случаи, когато се налагало все пак да комуникира, пайнерката шушнела или пишела бележки. Така правела и Лили. Мълчи часове преди концерт се тъпче смед досущ като Лили.

Пак по примера на идола си Преслава започнала да се тъпче с мед, защото смазвал гласните струни.

Понякога разтваряла една-две лъжици от него в чаша топла вода и го консумирала сутрин на гладно.

„Професионализмът изисква отдаденост, а славата – жертви!“, често повтаряла напоследък Преслава, та да могат по-неопитните й колежки да се поучат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Преслава мълчи с часове преди концерт и се тъпче с мед, досущ като Лили Иванова"

  1. Kristalina   19.05.2013 at 11:18

    Що за заглавие: „Потрес! Преслава се взе за Лили Иванова“ ???!!!
    И кое по-точно от статията ви кара да напишете такова лъжливо заглавие, освен, че Преслава се грижи за гласа си така, както идола й Лили? Просто е нормално да се учи от нея! Писна ми от вашите глупости и простотии!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *