Правнуци радват естрадната легенда Доника Венкова

Доника Венкова

  Къде изчезна Доника Венкова, истинска сензация в музикалния живот през 70-те години? Този въпрос не спира да вълнува почитателите на ретро вълната в българската музика. Впрочем някои от ретро песните й, записвани с водещи оркестри като „София“, звучат по-модерно и от доста днешни парчета, констатират познавачи.

На Доника днес не й липсва сцената, уверява тя в навечерието на 65-ия си рожден ден на 19 ноември. „Взела съм всичко от живота. Нищо не ме изкушава. Важно е хората около мен да са добре, цветята ми, балконът ми да е все така зелен и да ме зарежда“, споделя певицата, чиято запазена марка са дългите коси, ниският бретон и очилата.

Още в средата на 80-те тя предусеща, че колегите й ще гладуват на старини и мъдро отива да работи в лукс заведения в Гърция и Кипър. „И там стана така, че ме сочеха с пръст по улиците и идваха да се снимат с мен. Но никога не си позволих хладилникът ми да бъде празен“, обяснява дистанцирането си от България звездата. Легендата днес няма нужда да пее, за да се прехранва от това. Прави го само за удоволствие. Като на юбилейния концерт на колегата Христо Кидиков през април.

Доника Венкова днес с единствения си син и внуците

Доника покорява София през 1971 г. с песните на Арета Франклин. Тя събира столичния хайлайф, който няма къде другаде да послуша черна музика на живо. Заема овакантеното място на Паша Христова след катастрофата в оркестър „София“ и става магнит за публиката.

„Всичко в моя живот се случи много рано – голямата кариера, доброто семейство. Рано се омъжих, рано имах и внуци. Изпратих родителите си, докато съм в разцвета на силите, а не дай си, Боже, да беше обратното. Сега се радвам на всеки ден и намирам време за заниманията, които поддържат комфорта ми“, споделя певицата. Тя се грижи за огромна градина в къщата си в Горна баня, а и апартамента си е превърнала в ботаническа градина. Че и пространството към него.

„Имам чувството, че в минал живот съм била някаква чистачка. Дали ще ида в бащината къща в провинцията, или на вилата, първата ми работа е всичко да почистя до последното конче. Правя го и на тръгване. Само тогава ми е уютно“, споделя изпълнителката на „Под синята смокиня“.

Макар да е поколение след Емил Димитров и звездите на 60-те, нищо чудно тя да стане прабаба, тъй като внучката й вече е над 20. Това също би зарадвало Доника.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Правнуци радват естрадната легенда Доника Венкова"

  1. Мила   16.11.2012 at 18:43

    Не ви е верен източника….нещо много ги объркахте нещата…а Венкова ако си плаща за статиите това вече е друг проблем..

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *