Подходящ ли е Димо Алексиев за ролята на Левски след ролята си на изнасиления Миро от „7 часа разлика“?!

Васил Левски и Димо Алексиев

  Чудесният актьор Димо Алексиев не е подходящ за ролята на Левски, защото свързваме образа му с дрога и секс.

Димо Алексиев щял да изиграе Васил Левски в бъдещия сериал. Актьорът и режисьор Максим Генчев вече бил направил окончателния избор. След колебание с Калин Врачански решил да повери националната светиня на нашумелия актьор от „7 часа разлика“.

Тук няма да обсъждаме нестандартната кампания за набираме на средства за филма – с апел към зрителите да пускат дарителски есемеси. Той и бай Добри събира пари за църковни строежи, но не претендира, че ще ги зида сам. Няма го, не сме го видели и чули сценария, какъвто Апостола заслужава, за който всеки втори българин би се бръкнал в джоба си, колкото може.

Максим Генчев

Но да предположим, че всичко е окей, остава само Димо Алексиев да се превъплъти в най-светия образ в нашата история. Мит или не, Левски остава точно такъв. Макар да е много талантлив (ролите му на братя близнаци в „7 часа разлика“ са перфектно изиграни, отзивите от театралната му кариера също са отлични), Димо свързваме с два образа в един и същ филм: на изнасилен фитнес инструктор в самото начало на сериала и на брат му, който се появява от чужбина и сам поема разследването на криминалния инцидент, изключителен мъжкар с нескрита сексуална енергия.

Точно тук е голямата беля, която навлича изборът на иначе подходящия на външен вид и талант актьор. Изнасилване, наркотици, сперма, фитнес, сладострастие – това са все първични инстинкти, около които гравитира публичният образ на Алексиев заради най-популярната му роля в момента. Повтаряме, талантът му е извън съмнение. Вярно, и други наши актьори са играли и злодеи, и ангели, и любовници, и исторически фигури. Васил Михайлов е снимал в киното и Петко войвода, и дядо поп в „След края на света“, и нереза от „Маргарит и Маргарита“, скрит зад лицемерието на соца.

Но нали за Левски говорим като за изключението на изключенията в българската история! Със сигурност и той е бил човек от плът и кръв, но асоциациите с него са само за едно – национален идеал. Не трябва нито за миг зрителят да го свързва с изнасилването на Миро от „7 часа разлика“. Генчев, имате време за размисъл, докато съберете родолюбивите дарения!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Подходящ ли е Димо Алексиев за ролята на Левски след ролята си на изнасиления Миро от „7 часа разлика“?!"

 1. Stefaniiii   11.01.2013 at 17:49

  Aktiorut trqbva da se prevuplu6tava vuv vsqka edna rolq nqma zna4enie dali e na gei, ili ne6to drugo!!!!!!! Za6to 4ovekut da ne stava za rolqta na Levski? A i prilikata e obezatelna! Az li4no go podkrepqm!

  Отговор
 2. Мариана   13.01.2013 at 19:23

  Димо е добър актьор, но за тази роля не го възприемам. Моят фаворит е Калин Врачански.

  Отговор
 3. Красимира   14.01.2013 at 16:03

  Абе вие луди ли сте? Как изобщо ви хрумна подобна глупост?Направо не вярвам на очите си като гледам тази „статия“……да съдят дали един актьор става, не по начина по който е играл, а по ролята, която е изиграл……Боже….слез си прибери вересиите…..

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *