Петър Чернев дал хляб на Заки от дует „Авеню“

Петър Чернев умира през 1992 г. в Москва при странни обстоятелства
Петър Чернев умира през 1992 г. в Москва при странни обстоятелства

Заки от дует „Авеню“ дължи бизнес заниманията си с музика на покойната естрадна легенда Петър Чернев. Велизар Соколов и Боби Иванчев се занимават с музика от края на 80-те. За да ги забележат, участват в конкурси за аматьори. С лични пари наемат студио и музиканти и правят първите си демо записи. Също покойната Ана-Мария Тонкова е една от първите, които ги подкрепя и излъчва техни парчета.

Заки от дует „Авеню"
Заки от дует „Авеню“

След събитията около 10 ноември 1989 г. с тях се свързва представител на фирма „Мега Музика“, собственост на Пешо Мъката. Той е един от първите частни производители у нас след десетилетния монопол на „Балкантон“. Бизнесът му се разраства от голям износ за Съветския съюз. Чернев лично пожелал Боби и Заки да работят с него – харесал музиката им и пожелал да ги наеме за рекламния спот на списание, издавано от него.

„Авеню“ предложили своя авторска мелодия, към която специално написали текста с рекламните послания. Самите те участват като артисти в рекламния клип. На обяда, който Петър Чернев дал за снимачния екип, той вметва, че търси млади хора с отношение към музиката и английски. По това време Боби предстои да се дипломира като икономиста Заки – като юрист. Английски говорят и двамата. Още на другия ден са поканени на работа.

За първи път при Петър Чернев виждат ново поколение обзавеждане и структура на работа в офиса – компютър за всеки служител, факсове, принтери.

Първата задача на момчетата била да систематизират разни документи по съответни папки. Казвало се файлинг. Те не знаели какво означава това и специално попитали естрадната легенда. След няколко дни собственикът завел Заки в правния отдел и му дал дебели книги за авторско право, а пък Боби разпределил в търговския отдел.

„Това е човекът, който ми помогна да дефинирам професионалното си бъдеще“, обобщава журиращият от „X фактор“.

Петър Чернев умира през 1992 г. в Москва при неизяснени и до днес обстоятелства. Най-страховитите версии

http://youtu.be/kuniAkkp988

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *