Оперетата се кротна

Новият директор Марио Николов засега се радва на суперлативи
Новият директор Марио Николов засега се радва на суперлативи

  Националният музикален театър вече не е жужащ кошер, а примерен колектив. Добрата клюка, идваща от сградата срещу паметника Левски, се потвърждава от няколко източника. Трупата вече си отдъхва, откакто директор е Марио Николов.

Певецът минава за „наш“ – той е дългогодишен солист на повереното му ведомство и знае истинските проблеми на артистите. Предишният – Тодор Димитров, бе назначен без конкурс от Вежди Рашидов и успя да настрои колектива срещу себе си. Той даже си тръгна с епитета „мъжка калинка“, което истински го разочаровало.

Известен смут предизвика и самият конкурс, проведен през лятото. Буквално часове след него почина композиторът Найден Андреев, един от кандидатите за стола. Намериха се и такива, които изтъкнаха като причина за смъртта му непостигането на тази лична цел на маестрото.

Финална сцена на концерта спектакъл „От Виена до Бродуей", с който бе открит новият сезон в Музикалния театър
Финална сцена на концерта спектакъл „От Виена до Бродуей“, с който бе открит новият сезон в Музикалния театър

Дойде и 1 октомври, Международният ден на музиката, и столичната оперета откри сезона. Това стана с концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей“ – най-доброто от най-обичаните оперети и мюзикъли. Под аплодисментите за бис новият директор Марио Николов беше удостоен с награда „Златна лира“ за цялостен принос в популяризирането и развитието на музикално-сценичното изкуство. Председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци проф. Петя Бъговска връчи това високо отличие.

Този сезон на театъра е посветен на 95 г. съществуване ва оперетното изкуство в България и 65 г. от основаването на Националния музикален театър, към който предишното управление прикачи добавката „и балетен център“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *