Новата тийн-идолка Дара – кръгла нула по история! Ето как се изложи:

Дара1Новата тийн-идолка Дара се запъна на елементарен въпрос от българската история – кой е предал Васил Левски.

Това се случи в предаването „Аз обичам България“, където тя участваше в отбора на Юлиян Константинов. Младата мома се беше барнала като за участие в нощен клуб: тежко гримирана, с прическа, която е отнела на коафьора часов, както и с дълъг маникюр. Но не се беше сетила да си преговори учебника по история.

След като й се падна въпроса за Левски, тя дълго бърчи чело, просветна й, че е бил някакъв поп, но не можела да се сети кой поп. От публиката й подсказаха и със закъснение тя допълни Кръстьо. В отбора имаше още една певица, но от различно поколение – естрадната дива Силвия Кацарова, която пък смая всички с историческите си познания.

Някак неволно бе направена съпоставка какъв е умственият багаж на старото и новото поколение и от какво се интересуват. Дара, Гери-Никол и всичките от новата вълна на българската музика, разбират от фотошоп, тунинги, мода, актьори, селфита, силиконови джуки, каквито ученичката вече е надула, но нямат представа ни от история, ни от география. А участията им по телевизията се изчерпват с позьорщина и нищо повече.

Ако имаше и най-обикновеното чувство за самооценка, младата певица трябваше да откаже да участва в предаване, в което се задават въпроси за хора с образование на ниво поне четвърти клас. Защото ще се изложи, както и стана.

Дарина ЙотоваДара обаче дава мило и драго да си покаже новите силиконови устни  на феновете, така че не й пука, че ще се изложи. Пък и самите фенове са на нейното ниво, че и по-долу, така че няма да я разкртикуват, че не знае нищо за Левски, а ще коментират маникюра и естейшъните й.

Дотам я докарахме, а патриотизма?

Той е нещо, което младите не са особено наясно какво е.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *