Ники Михайлов – футболистът с добро сърце, който раздаде милиони за благотворителност!

Ники Михайлов

  Вратарят Николай Михайлов се оказва сред малкото известни хора, които се занимават с благотворителност, без да вдигат шум около името си.

Синът на Боби Михайлов традиционно участва в коледните благотворителни търгове, организирани от Ники Кънчев. През 2011-а розовата фланелка на Ники от екипа на националния отбор беше продадена за рекордните 550 лв. Миналата година пък стражът на „Твенте“ бе приготвил и разписал тениска, с която е пазил на мач в холандското тьрвенство. Събраната сума отиде за фонда за терапия за деца аутисти и за подпомагане каузата на „Фондация за нашите деца“.

Вратарят даде и начало на благотворителна кампания на Българския червен кръст през 2011-а. Дари кръв, след което призна, че подобни постъпки не са необичайни за футболистите в чужбина.

„Призовавам футболистите, спортистите, всички мои приятели, да дарят кръв. 600 човека всеки ден се нуждаят от кръвопреливане. Да се помага на хората е прекласно. Доста спортисти в Холандия се присъединяват към различни благотворителни инициативи, като и аз самият се опитвам да бъда в помощ винаги, когато мога. В чужбина известните се включват във всякакви каузи, а в България започна първи това Димитър Бербатов. Аз взимам от него пример и се надявам и други наши спортисти да сторят това“, каза тогава Михайлов.

Прословуто е участието на Ники и в музикалното риалити ,Х фактор“ където обеща, че ще даде финансово рамо на младия талант Богомил, който шашна жури и публика с уникалните си изпълнения. Възхитен от певческата му дарба, любимият на Алисия изяви желание да подпомогне бъдещите му записи. Не е ясно дали това се е случило, защото Боги намери продуценти.

Преди година и половина пък Ники реализира кампанията „На училище с усмивка“, която имаше за цел да помогне на българските ученици.

„Моята идея се роди, след писмото което получих от Даниела Петрова, преподавател от с. Лопян в основно училище „Христо Ботев“. В тези редове тя разказва за своето желание да обучава децата в класа си с нов софтуерен продукт. Тази кампания бе опит да помогна колкото се може повече деца от градове на страната ни“, разказва вратарят.

Веднага след Нова година Михайлов се включи отново в благотворителна акция. Поводът бе съдбата на лекоатлета от Добрич Йордан Петров на 23 години. Той е загубил своята майка преди една година, а баща си не познава изобщо. Живее в една стая с по-малкия си брат, в къща, където няма ток от 5 месеца, а с вода се снабдяват от външна тръба. На ден яде само една баничка.

Синът на Боби Михайлов учреди едногодишна стипендия на името на спортиста и осигури средства за екипировка. В момента Йордан Петров се готви за състезанието за Европейската купа на 10 000 м в Правец, да покрие нормативите за Олимпиадата в Бразилия през 2016 г.

„Хареса ми хъсът в това момче, вярата му, че ще достигне върхове в леката атлетика. Затова може да разчита на мен“, коментира лаконично Ники Михайлов. „Откакто ми подаде ръка, постоянно ми се случват чудеса!“, каза в отговор момчето.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *