Нигериецът Стивън Ачикор разплака България !

Стивън Ачикор
Стивън Ачикор

Стивън Ачикор е на 32 г. и е родом от Нигерия. Пристигнал в България през март тази година, за да учи „информатика“ във Варненския свободен университет. Твърди, че в родината му няма бъдеще за младите хора и животът е много труден.

Стивън се надява след края на „Х-Фактор“ да събере пари и да се прибере в Нигерия за малко, за да се види с близките си, които много му липсват. Той споделя, че има голямо семейство – 8 братя и 2 сестри, с които е много близък. Говори всеки ден по телефона с майка си.

Нигериецът Стивън Ачикор отскоро е в България, но вече е известен сред музикалните фенове. Екзотичният изпълнител успя да трогне зрителите на „Х-Фактор“ с емоционалното си изпълнение на песента „Облаче ле бяло“ и дори разплака журито. Люси и Саня подсмърчаха и бършеха сълзите си, а Криско се качи на масата, за да аплодира чужденеца.

Стивън бързо се превърна в любимец на своя ментор Маги Халваджиян, който е твърдо решен да подкрепи кариерата му дори и да не спечели формата. И всички са много горди с успехите му на българска земя.

„Питат ме защо избрах България. Мисля, че не оценявате това, което имате. Много ми харесва вашата страна. Първо исках да отида в САЩ, но не съжалявам, че попаднах тук“, споделя изпълнителят. Той е решил да пробва късмета си у нас благодарение на свой приятел българин, който му разказвал много за нашата страна и успял да го убеди да напусне Нигерия.

На Ачикор много му допада, че тук хората винаги го посрещат с усмивка, вместо да го гледат с пренебрежение заради различният цвят на кожата му.

„Само няколко пъти ми се е случвало да чувам обидни реплики. Но това са по-скоро отделни случаи“, твърди Стивън. Когато пристигнал в България, се заел усилено да изучава езика ни. било му много трудно, защото не разбирал нищо. но вече говори сравнително добре. Единствено в писането среща пречки, но се стреми да задълбочи знанията си по българска граматика. Освен в музиката, той е много добър и във футбола, който бил и детската му мечта. като малък обожавал да рита топка, но никога не е тренирал професионално. Пеенето също винаги много го привличало и дори в нигерия бил част от църковен хор. Свири и на барабани, но предпочита да се изявява като изпълнител, а не като инструменталист.

Стивън е изключително религиозен. израснал е с убеждението, че Бог е създал хората и света. „Чел съм Библията няколко пъти и никога не се разделям с нея. Когато тръгнах за България почти не взех дрехи, но за сметка на това сложих в багажа си много книги. библията беше една от тях. Тя е моят пътеводител в живота“, разказва кандидатът за слава.

Оказва се, че човекът, който открил екзотичният изпълнител за голямата сцена е ексцентричният Коцето Калки. Той помогнал на Стивън да стане част от госпъл хор и да вземе участие в тазгодишния фестивал „Варненско лято“. Тогава бил моментът, в който нигериецът решил, че ще се посвети на музиката.

Когато се явил на кастинг за „Х-Фактор“ не вярвал, че ще успее. Притеснявал се, че българският зрител няма да го възприеме заради тъмния цвят на кожата му. Накрая събрал смелост да отиде на прослушването, но не успял да попълни формуляра за участие, тъй като българският правопис не е най-силната му страна. Едно от момичетата, което отпадна на по-ранен етап в музикалното състезание, му предложило помощта си.

Ачикор до последно не очаквал, че ще успее да се пребори с конкуренцията и да стигне до големите финали. Но феновете на Х-Фактор бързо го обикнаха. Менторът му Маги Халваджиян е категоричен, че българската музикална сцена има нужда от хора, като Стивън и се зарече, че ще го подкрепя до последно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *