Не трябваше концертът на Силвия Кацарова да бъде таен

Силвия Кацарова
Силвия Кацарова

  Само 300 души успяха да изгледат обявения като таен концерт на Силвия Кацарова. Сред щастливците бяха предимно меценати на творчеството й, както и близки приятели. Отдалечеността от обичайните места за концерти също придаде допълнителна мистика на събитието. Огромни билбордове посрещаха избраните посетители, засилвайки усещането за нощ по холивудски. Залата „Рейнбоу плаза“ също изненада тези, които влизат за пръв път в нея, с модерна функционалност. Решена като висок амфитеатър и с отлична акустика, а в същото време с малък периметър – дава усещане сякаш звездата е дошла да пее само на теб. Ето това бе началният отскок за избраните посетители.

Фънки се включи в съпровода на Кацарова за няколко от песните в тайния й концерт
Фънки се включи в съпровода на Кацарова за няколко от песните в тайния й концерт

После се появи Силвия и сама си беше подгряваща, сама си беше звезда, сама си беше водеща. Но извикваше на сцената един по един колеги, с които е пяла дуети през годините. И ги изпяха пак. Кулминацията бе Васил Найденов – техният „Огън от любов“, дал име на сборния дуетен албум с премиера вечерта, отново се запали и отново доказа, че в най-динамично променящия се музикален жанр има стойности, които са константна величина. Енергията, с която Кацарова се представи, бе заразителна и впечатляваща. Чувството й за хумор изправи на нокти на издателя й, който е очаквал много повече официални думи.

Но ефектът от това да си естествен и в същото време да показваш колко много си талантлив бе достатъчно завладяващ.

Също като при Тина Търнър, сравненията с която бяха неизбежни. Бисовете за самостоятелни песни като „Топъл дъжд“ и „Големият кораб минава“ не бяха изненада за никого. Изненадващото бе, че ги пеят зрители, които не са били родени, когато са били писани.

Не трябваше да е таен този концерт! Защото той бе антипод на всичко, което разделя хората. В тази вечер Кацарова обединяваше поколения, стилове, вкусове. Появи се като ефектна рокерка, излезе и с рокля за бала-дичните песни. Певицата не пропусна да изрази почитта си към всеки един от авторите си и да го представи лично. Даже Тончо Русев, преживял труден период откъм здраве, сега изглеждаше различно, с импулс за живот. Вечното мрънкало (когато се спомене за шлагери и естрада) Фънки излезе и с размазващо удоволствие свири на Кацарова в няколко рок парчета.

Ако БНТ, която засне тайния концерт, успее да предаде поне 50% от флуидите в залата, сигурно и нейните зрители ще се почувстват въвлечени в приключението от ритъм, глас и приятни изненади.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *