Ненчо Илчев от “Комиците” продавал навремето в подлеза на ЦУМ за да се изхранва

Ненчо Илчев със синът си Момчил

  Преди броени дни Ненчо Илчев отпраз­нува рождения си ден в компанията на най-близките си. Актьорът от „Комиците“ и „Столичани в повече“ чукна 40, но споделя, че все още се чувства и из­глежда като на 18. „Аз съм си съм младолик“, усмихва се екранният отец Григорий.

 Колегата му Руслан Мъйнов го описва като мил, внимателен и вглъбен в себе си. Христо Гърбов пък признава, че поня­кога си позволява да го тормози, защото Илчев е толкова добър, че никога не отвръща на хапливите му коментари. 

„Аз предимно се заяждам с него, за което съжалявам. Той поема, мълчи, смее се, но не заслужава, много е добронамерен“, разкайва се Гърбов.

 Преди да пробие като актьор, Ненчо мечтаел да стане фокусник. Първия си трик научил като дете от телевизията – накъсвал конец на парчета, а после го правел цял. През 1985 г. намерил адреса на Мистър Сенко и му написал писмо, а след една седмица нео­чаквано получил отговор и покана. Родителите на комика веднага го закарали при великия илюзионист, който му показал над 20 номера. Ненчо толкова се въодушевил от срещата, че изготвил собствена програма, която представял в местните читалища.

  Когато завършил средно­то си образование, Илчев се насочил към актьорството, но продължил да се занима­ва и с фокуси. Първия път не го приели в НАТФИЗ заради диалекта му. На следващата година обаче се постарал да из­чисти говорния си дефект и го взели в класа на Стефан Данаилов. Ненчо признава, че Ламбо веднага го очаровал, защото бил широко скро­ен преподавател.

 „Непрекъснато мъкнеше студен­тите по кръчми. Събираме се да четем пиеса и той казва: „Хайде да ходим да ядем кебапчета!“. И тръгваме по заведенията, докато вечерта се окажем у тях с Мария“ , спомня си екранният отец Григорий.

 Когато дошъл от Момчилово, Смолянско, в столица­та, той страдал от сериозни финансови затруднения. Налагало се да работи като уличен търговец, за да се прехранва. Продавал гривни в подлеза на ЦУМ. През нощта собственоръчно изработвал украшенията, а сутрин заставал до серги­ята, за да припечели някой и друг лев. 

„Оказа се, че и Слави Трифонов е продавал в подлеза по това време, само че мартеници. После попаднахме в една ком­пания и установихме, че сме били колеги“, смее се Илчев.

 С Дългия се запознали покрай Силвия Лулчева – една от най-добрите приятелки на Ненчо. По това време къдрокосата чаровница от „Столичани в повече“ ходела с гологла­вия шоумен и се случвало тримата да излизат заедно по купони.

Със съпругата си Зорница

  Илчев обаче често отказ­вал да се забавлява с тях, защото влагал всичките си спестявания в хобито си – фокусите, и все нямал пари. Финансите не му достигали даже и за дре­хи. Имал един-единствен костюм от абитуриентския бал, с който се разхождал гордо из софийските улици. Облеклото било имитация на един от култовите кос­тюми на Васил Найденов, но предизвиквало само присмех у околните.

 Днес финансовото състояние на Ненчо е много по-стабилно и той е щастлив, задето може да осигури спокоен живот на семейството си. Актьорът се радва на любяща съпру­га и 7-годишен син. Жена му Зорница е не по-малко известна от него. Тя е дъ­щеря на Илия Ангелов от „Диана Експрес“ и с Илчев са заедно вече 14 години. Запознали се в бившия гей клуб „Спартакус“, той я поканил на танци и от този момент нататък станали не­разделни. Оженили се още следващата година, въпреки че по това време Зори още учела в НАТФИЗ, а Ненчо отбивал военната си служба в Театъра на армията.

Като отец Григорий от "Столичани в повече"

  Синът им Момчил се появил след цели 7 го­дини, защото в началото влюбените не бързали да създават потомство. Пред­почитали да се порадват на младините си, преди да се отдадат на родителски грижи.

 Ненчо ясно си спомня как отивал на урок по кормуване, когато Зорница му съобщи­ла, че чакат бебе. „Бях в началото на шофьорските курсове. Не можех да карам добре, а след тази новина – съвсем!“, връща лентата на спомените актьорът.

  

Синтъ му плаче, че татко целува други жени

 Синът Момчил е най-големият фен на Илчев, но в началото недоумявал защо баща му целува други жени, когато играе в театъра или в телевизията. „Ама това не е мама!“, разплакал се малчуганът, когато за първи път зърнал баща си в любовна сцена. Актьорът се опитал да му обясни, но момчето трудно успяло да разграничи измислената история от реалността. Било доста травмирано, но постепенно свикнало с по-особената професия на татко му.

 Ненчо е от родителите, които не обичат да наставляват децата си. Оставил е Момчил сам да избере с какво иска да се занимава, когато порасне. Единственото, в което е сигурен, е, че ще го подкрепи – незави­симо от пътя, който реши да поеме. „Така направиха нашите навремето с мен. И аз ще сторя същото със сина си.“, категоричен е Илчев.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *