На актьора Иван Иванов не му достига трудов стаж за пенсия!

Въпреки че е един от най-та­лантливите и популярни актьори, Иван Иванов има едва по някол­ко снимачни дни за пследните години. За покани в чуждестран­ни продукции му предлагат хо­норар, не по-висок от 500 евро.

 Той е сред малкото български актьори, които не могат да по­лучат пенсия, защото нямат не­обходимия трудов стаж. Води се на щат в Киноцентъра, откъ­дето го махат през 1990 година. Присъствал е в официалната ве­домост там 8 години, а предиш­ните 20, през които е бил един от най-сниманите и популярни актьори, просто „изчезват“, както казва самият той.

 Почти цялата му кариера минава в киното, макар че често нервира колегите си, като заявява, чете не могат да разкажат и най-простата история на екрана. Не харесва нито един от сегашните сериали. За кратко се изявява в златните години на Военния театър, където се напъхва в кожата на Ромео, и заради него тълпи от тийнейджърки оку­пират всяка вечер театъра.

 „През това време не се бях осигурявал, така стана… Но аз не разчитам на тези пари и ни­кога не съм разчитал. Все пак нали трябва да се плаща ток, вода и прочее… За мен парите не са важни, защото може да нямам 4 лв. в джоба, но имам безброй приятели“, казва Иван, който ни­кога не е допускал да бъде съ-жаляван.

  Когато е в  София, най-често може  да бъде забелязан в непретенциозна кръчма на пазара „Иван Вазов“, където си говори с приятели и понякога пише стихове върху салфетките от масата.

 Нерядко се храни и пие на ве­ресия. Но винаги се издължава.

 Когато днес се движи по ули­ците с нахлупена шапка на гла­вата, повечето минувачи не го разпознават. И не се сещат, че е героят от „Лавина“, който каз­ваше, че е „силен не онзи, който може да се изкатери до голяма височина, а онзи, който не до­пуска да се смъкне по-ниско от веднъж постигнатото“.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "На актьора Иван Иванов не му достига трудов стаж за пенсия!"

  1. Сарандовица   15.03.2012 at 12:22

    Жалко за България,жалко за таланта на актьора!Ами той не е Христо Мутафчиев, за кпгптп Бат Бойко специално даде самолет да го транспортира в София за спасяването му( от алкохолни запивки)!Не е бил Иван Иванов никога политически конюнктурен – ако беше от ГЕРБ като ония от „Комиците“, сега щеше да се напикава и на…ира по снимачните площадки.По-добре Левски, отколкото Ваня Цветкова, артисте!!!Жив и здрав бъди!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *