Милко Калайджиев и самоукия певец Милко Соколарски като две капки вода

Милко Калайджиев

  След като преди няколко месеца Милко Калайджиев бе провъзгласен за двойник на най-продуктивния изобретател на XX век с над 700 световни патента Никола Тесла, сега се появи и ново копие на мустакатия изпълнител.

39-годишният Илиян Пенчев от белослатинското село Соколаре не само, че е одрал кожата на фолк-певеца, но има и същия глас. Двойникът на Калайджиев, който се подвизава по участия с името Милко Соколарски, напоследък дори го задминава по популярност в музикалните сайтове, където гледаемостта на веселяшките му парчета става все по-голяма.

Вместо да копира най-успешните песни на своя идол, самоукият певец от Соколово сам си пише и текста, и музиката. Една от песните му – „Здрасти“, дори се е превърнала в тотален хит сред българските емигранти в Кипър.

Милко Соколарски

Наблюдателни откриха двойника на свиленградския певец чак в родното му село, където Илиян е звезда.

„Пея, откакто се помня. Всеки, който ме види, веднага забелязва приликата ми с Милко Калайджиев.

Към артистичния ми псевдоним Милко добавих фамилията Соколарски, за да прославя селото. То е малко и трудно се намира на картата, а вече е известно. Но пък и Милко е роден с името Михаил. Питали са ме дали не съм негов извънбрачен син, защото той е с 22 години по-голям от мен. Истината е, че двамата нямаме никаква роднинска връзка“, сподели Соколарски.

Освен че са си избрали еднакви псевдоними, двамата изпълнители имат и други съвпадения в житието-битието си. Те са работохолици и освен с пеене, се занимават и с много други неща. Мустакатият фолк идол Милко Калайджиев е същински фермер – той притежава фирмата „ММ комерс“ за търговия, а стопанисва и язовир „Пирамидата“ край свиленградското село Мезек. Освен това има бостан в същия район. Соколарски пък бил на „ти“ с техниката, а преди да стане музикант, бил стругар. Друго съвпадение в биографиите им е, че и двамата имали по три деца, които хал-хабер си нямали от пеене и не искали да стават музиканти.

Милко Калайджиев

Всеки, който видел Соколарски, първо се впечатлявал от уникалната му прилика с изпълнителя на „Я елате пиленца при батко“. Когато двойникът на Калайджиев запеел, слушателите онемявали от невероятната прилика в гласовете им. Преди няколко години по време на участие на Калайджиев и Преслава в столичен нощен клуб, двойникът на Милко му се представил.

„Имам записани над 20 авторски песни, но не мога да намеря спонсор, за да ги събера в един албум. Иначе пея по сватби, по частни партита, където ме поканят. Напоследък съм по-известен в Кипър, отколкото тук“, не скромничи Соколарски.

Миналата година гласовитият певец се явил на кастингите на музикалното шоу „Гласът на България“ с песента на своя кумир „За да те забравя“ . По време на прослушването в Плевен журито се шашнало от приликата му с Милко Калайджиев, а Слави Трифонов започнал да си щрака с пръсти. На изпроводяк Дългия възкликнал: „Абе, много си готин!“. Милко Соколарски му върнал комплимента, но въпреки това не успял да пробие в шоуто. Въпреки, че засега неуспешно се опитвал да стане част от чалга гиганта „Пайнер“, Соколарски не губел надежда, че някой ден ще удари и неговият звезден час.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *