Миа Сантова: Знам как изглежда ада ! Татко умря, разболях се от рак и направих аборт!

Миа Сантова

Най-големият човешки страх е от смъртта. Всеки от нас се чуди какво ще се случи с него, след като сърцето му спре да бие завинаги. Някои са убедени, че ще се възкачат на небето, но други сякаш усещат по кожата си пламъците на ада!

Миа Сантова отдавна е престанала да си задава подобни екзистенциални въпроси. Водещата твърди, че адът е тук на земята и тя преминала през всичките му девет кръга. В нейния случай не става дума за прекалено драматизиране. Нещастията в живота на телевизионерката, прочула се в Нова телевизия, са много повече от щастливите мигове. Тя е на 23, когато жестоката съдба отнема баща й. Ударът е твърде жесток и тя не е подготвена за него.

„В моите представи татко винаги е бил най-силният човек на планетата. Никога не е боледувал, правеше преходи в планината, живееше умерено. След това дойде болестта и го отнесе за няколко месеца. С майка ми не знаехме как ще живеем без него. Затваряхме се всяка в своята стая и скърбяхме. Това продължи твърде дълго и реших да се изнеса от нас. Наех си жилище на съседната улица, за да се отделя от мама. Двете с нея сякаш взаимно се зареждахме с мъка. И наистина успяхме лека-полека някакси да се събудим от този транс и да продължим напред“, спомня си Миа Сантова.

За нея изпитанията съвсем не са приключили. Големи премеждия й се изсипват заради решението да напусне Нова телевизия, където е прекарала 133 от най-силните си професионални години. И до днес тя твърди, че е направила правилния избор и пак би го сторила ако можеше да върне времето назад.

Миа Сантова със съпруга си Светослав
Миа Сантова със съпруга си Светослав

„Един ден в телевизията сякаш усетих, че се задушавам. Трябваше да стана и да изляза навън. На следващия ден си подадох молбата за напускане. Бях тотално изчерпана психически и имах нужда от промяна. Но последствията бяха по-ужасяващи за мен. Изведнъж останах без колеги, но и без приятели. Излязох от средата, която си бях създавала повече от десетилетие. Чувствах се ужасно самотна“, просълзява се Миа.

Не стига това, ами на главата й се стоварват ужасяващи здравословни проблеми. Една сутрин през август, 2009 г. Миа се събужда и опипва огромна бучка на гърлото. Тръгва по доктори, но никой не дава категорична диагноза.

„Един ми каза, че няма нищо страшно, друг си призна, че не знае за какво става въпрос. Най-накрая попаднах на точния специалист и той моментално насрочи операция. Отстраниха ми щитовидната жлеза заради две злокачествени образувания. До края на живота си ще съм на специална терапия, но това е по-малкото зло в сравнение с това, което можеше да ми се случи. В началото не исках никой да знае за болестта, но след това реших да разкажа. Ракът е провокация към всеки човек, който е забравил колко е безценно здравето. Ядосваме се за глупости, строим пясъчни кули и забравяме да се радваме на обикновените моменти“, категорична е Миа Сантова.

Малко след като се справя с болестта, тя започва работа в ТВ7. Две години води сутрешния блок и сякаш е готова да остави проблемите зад гърба си. Оказва се, че това не й е възможно. Тепърва я чака ново изпитание. И то съвсем не е свързано с провала на частната медия. Водещата наистина губи работата си, но си намира мъж. Случва се по време на неин полет от Бургас за София. Съседът по място е толкова запленен от обаянието й, че кара свой приятел да проследят Миа до дома й в столицата и се престрашава да поиска телефон. След задължителната романтична част Светослав кани Миа да живее у тях и двамата дори създават свое дете. В шестия месец телевизионерката абортира.

Три поколения Сантови - мама, баба и внучка
Три поколения Сантови – мама, баба и внучка

Попаднах на некадърен или недобросъвестен лекар, който извърши абсолютно противопоказна манипулация. И малко след рождения ми ден с мен се случи нещо ужасно. Усетих го физически, а след това се сринах психически. Не можех да повярвам, че точно това се случва отново на мен. Бях убедена, че не мога повече да понеса. Хората се чудят как ли изглежда адът. Аз знам как е, защото преминах през него. Отвсякъде ме посрещаха болка и отчаяние. Добре, че Светослав беше до мен и ми помогна някакси да се справя с този ужас“, проплаква водещата. И все пак тя намира сили в себе си да се отърси от отчаянието и да направи втори опит да има свое дете.

„В продължение на 9 месеца не ставах от леглото. Най-голямата ми разходка беше до телевизора в хола и обратно. Бях подложена на истинско заточение, но и за миг не съм се самосъжалявала. Бях преживяла толкова много, че това изпитание съвсем не можеше да ме притесни. Майка ми и Светослав бяха тези, които изживяха доста тежко тези 9 месеца. След това се появи малката Ида и всичко в мен се преобърна. Сега не спя вечер, карам се с мъжа ми за памперсите, после се сдобряваме и така. Щастливи сме“, най сетне е в хармония със себе си Миа Сантова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *