Мария Статулова: Вече не се сърдя на Калин Сърменов, че ме уволни

Мария Статулова

  От няколко дни позорно изгонената от Сатиричния театър актриса Мария Статулова има ново работно място – сцената на столичния театър „София“, се разбра от приближени източници. Тя е простила на предишния си шеф и партньор от сериала Седем часа разлика“ Калин Сърменов за това, че оряза заплатата й на символичните 270 лв. месечно и я принуди да напусне любимата си трупа.

„Много се радвам, защото след развода ми с емблематичния Сатиричен театър, в който мечтаех да отида да работя, когато бях във ВИТИЗ, бях. поканена от Младен Киселов. И след

Калин Сърменов

развода ми със Сатирата аз бях поканена почти веднага в театър „София“. След скандала, който избухна в медиите за драстично орязаните ни заплати, се видяхме с Калин Сърменов, но не желая да говоря за това. За мен това е една затворена страница. Аз каквото имам да казвам, го казвам. Оттам нататък има две положения – обича ме, не ме обича, харесва ме, не ме харесва… И когато не се харесваме, по-добре да си кажем довиждане“, категорична е звездата от „Дами канят“. Част от колегите й в арт гилдията се дистанцирали от нея след уволнението й от страх да не последват съдбата й.

Статулова нямала нищо против да се върне отново на сцената на любимия си театър, ако получела покана да играе в някое от представленията му, въпреки присъствието на Калин Сърменов. „Да му се сърдя е глупаво. Животът е твърде кратък, аз от нищо не се страхувам и както се казва в една руска класическа пиеса, отивам там, където ме бичат“, обяснява решението си да зарови томахавката на войната с шефа на Сатирата Статулова.

Преди месец тя се обърна срещу него, след като новоназначеният началник на Сатирата Сърменов отряза заплатите на доста от артистите, в това число и надницата на Статулова. След като актрисата, изиграла десетки запомнящи се роли, видяла, че трябва да се подписва на скромните 270 лв., предпочела да напусне. Аргументът на актьора шеф бе, че театралната и кинолегенда не ходела на работа. „Не е възможно нейното месечно възнаграждение да е по-високо от това на другите, които всеки ден са в театъра“, аргументира се Сърменов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *