Мариан Кюрпанов любовник на Армани?

Мариан Кюрпанов
Мариан Кюрпанов

  Твърде скандално се оказа житието на очертаващия се като любимец на зрителките на “ВИП Брадър“ манекен Мариан Кюрпанов. Левентът минал през доста кревати, преди да пробие на модната сцена в Италия, откъдето пристигна, рекламиран като „най-популярния български манекен зад граница“. Макар да звучи невероятно, най-известното завоевание на 33-годишния софиянец бил самият… Джорджо Армани!

Кюрпанов напуснал страната ни преди около 12 години, известно време след като спечелил конкурса „Мистър България ’99“. Избрал да се установи в Милано с надеждата, че в една от модните столици на Европа ще се наложи с красотата си, от която да заработва по-добре, отколкото у нас.

Мариан заминал без всякакви връзки, насляпо, но почти веднага си намерил работа. Заради външността му, веднага го наели от хитов нощен клуб.

Джорджо Армани
Джорджо Армани

Различните източници си противоречат каква точно е била длъжността му. Според някои секси съквартирантът бил аниматор в заведението, демек отговарял за планирането и организацията на шоупрограмите. Съмнително е обаче това да е било така, тъй като имигрантът в Италия едва ли е имал необходимите познания, връзки и контакти за това. По-вероятно звучи другата версия, че Мариан бил нает като скъпоплатен жиголо.

По онова време да се адаптира и наложи в метрополията на модата и стила, много помогнала на Кюрпанов Жени Калканджиева. Началото на престоя му в Милано съвпаднало с идеята на шефката на „Визаж“ да отвори офис на агенцията си в модната столица. Не че тя била суперизвестна в града, но залагала на връзките на италианската си партньорка Албена Петрова. Години преди това красавицата, изгряла на хай небосклона у нас на ръба на Голямата промяна през 1989 г. като топмодел, се е установила в Милано и вече има нужните контакти в модния бранш.

Двечките редовно посещавали заведението на легендарния Рикардо Гай, за който имали ангажименти като модели. Клубът, намиращ се недалеч от пистата за Формула 1 „Монца“, събирал известни персони от модния и светския елит. Албена и Жени били придружавани от Мариан.

Уникалното тяло, с което се гордее брадърът, бързо омръзнало на Джорджо Армани
Уникалното тяло, с което се гордее брадърът, бързо омръзнало на Джорджо Армани

Предполага се, че именно чрез връзките на Петрова красавецът попаднал на кастинг за ревю на „Армани“. Великият Джорджо, който през юли навърши 79 години, не останал безразличен към сексапила и усмивката на българския модел, но най-много се впечатлил от тялото му.

Години след миланския си период самата Жени Калканджиева раздухала из софийския хайлайф пикантната подробност, че Кюрпанов е ударил джакпота, като се е намърдал в покоите на Джорджо Армани. Публична тайна в Италия е, че най-големият естет сред модните дизайнери, специализиран в мъжката мода, е хомосексуалист, никога не се е женил, съответно няма и собствено поколение. Моделиерът дори доскоро живееше с неразрешимата дилема на кого да завещае империята си и финансовите си активи.

Точно с тях била свързана голямата мечта на Мариан Кюрпанов. Хубавецът се надявал да влезе под кожата на любовника си и някой ден да попадне сред наследниците на милиардера.

Той обаче бързо се наситил на Аполона от Балканите, такива като него Армани с лопата ги ринел. Връзката им продължила само няколко месеца и щом охладнял към българина, Джорджо преустановил контактите им с изключение на професионалните. Кюрпанов продължил да се изявява в ревюта и фотосесии за марката, но само толкова. Говори се, че за игричките си с моделиера нашенецът получил ключовете на ослепителен спортен „Мерцедес“.

Сдобил се с лека слава сред елита на Италия, Кюрпанов започнал да обслужва и заможни дами. Българи, живеещи на Апенините от дълги години, разкриват, че там съквартирантът бил известен повече като скъпоплатен жиголо, отколкото като модел. Баровският хотел „Булгари“ бил редовното му работно място. „Ако дойдете в Милано и не знаете къде живее Кюрпанов, можете да го откриете вечерно време в този хотел. Ако си пие питието сам в лоби бара, значи в момента е свободен в очакване на клиентки“, разясняват наши емигранти.

Мариан КюрпановГорещата клюка донася още, че спонсор на красавеца била самата Дарина Павлова въпреки той да отрича това. „Познавах се с покойния й съпруг Илия Павлов, с нея никога не сме били близки. Веднъж тя дойде в Милано със своя приятелка от Вашингтон. Обади ми се и ги водих из града и по ресторанти, все пак нали сме българи и трябва да си помагаме. Тогава, изглежда, са ни засекли и са пуснали слуховете, че сме любовници“, оправдава се Кюрпанов. Според запознати обаче Дарина е имала около година отношения с Мариан.

Твърди се, че Кюрпанов е обслужвал и друга известна дама – Лори дел Санто. Залюбил се с нея покрай италианското риалити „Мисия Съблазън“. В предаването на бившата жена на Ерик Клепън Мариан попаднал след кастинг, макар че се познавал с Лори от 10 години.

Все пак трябва да се признае, че Кюрпанов има и други успехи, извън креватите на известните персони на Ботуша. Снимал е за „Долче и Габана“, „Шанел“, цигарите „Марлборо“… Завършил е маркетинг, доктор е по комуникации и връзки с обществеността и рекламата, а дипломата му е от частен университет. От близо две години работи в една от италианските телевизии.

Асистирал е на известната тв водеща Симона Вентура в шоуто й „Кой кой е във футбола“. Всичко това обаче Мариан правел повече за удоволствие, отколкото за пари.

За финансовото му благополучие в момента се грижела именно Лори дел Санто. Актрисата и бивш модел приела с неохота новината, че за няколко месеца ще й се наложи да се раздели с любимия си жиголо заради ангажимента му към „ВИП Брадър“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *