Мариан Бачев има щерка вундеркинд

  Трогателна рисунка на 6-годишната си дъщеря публикува актьорът Мариан Бачев в социалната мрежа преди дни, с което предизвика фурор сред приятелите и феновете си. Хвалбите за таланта и прозорливостта на малката Александрина пък бяха десетки.

Мариан Бачев със съпругата и дъщеря им
Мариан Бачев със съпругата и дъщеря им

Малката е изобразила татко си с малък кестеняв перчем и зелени очи, а чичо си Слави Трифонов е нарисувала с голяма гола глава и сини очи.

„Приликата е изумителна“, гласи един от коментарите под картинката, към която Мариан Бачев предвидливо е приложил предупреждение: „Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна“.

Освен талант на художник, Александрина има музикални и актьорски заложби. Това не е никак учудващо предвид факта, че и майка й и татко й се изявяват на театрална сцена. В храм на Мелпомена е започнала и любовта им.

6-годишната дъщеря на актьора нарисувала татко си (вляво) и Слави трифонов
6-годишната дъщеря на актьора нарисувала татко си (вляво) и Слави трифонов

Мариан и Милена се запознали в постановката „Синята стая“. Тя била актриса в Държавния пътуващ театър, а той играел в Шуменския.

Не било любов от пръв поглед. Милена имала гадже по това време, но връзката им вече била на доизживяване. С чар и остроумие Мариан успял да измести конкурентите си ухажори.

А те не били никак малко. „Имаше един, който преди репетиция в Шуменския театър бе оставил 99 червени рози, а аз бедният актьор…“, спомня си Бачев.

В редките си интервюта той описва любовта си с Милена като „хубав огън, който се разгаря постепенно“. Именно затова връзката им е толкова стабилна и до днес, а чувствата им са все така силни, смята артистът, който също като половинката си е получавал цветя от мъже ухажори.

Когато се ражда Александрина, Милена се отказала от актьорството и се посветила на отглеждането на малката. Мариан е доволен, че съпругата му е направила този избор. В противен детето трябвало да бъде поверено на бавачки.

Сега Милена съчетава родителските си задължения с работата си на преподавател. Тя учи деца на театър в столично училище и забавачница. Александрина расте будно и умно дете.

Тя вече знае правилата за движение и следи дали родителите й няма да допуснат някое нарушение. Случвало се е например да пътува с баща си и да отбележи, че не бива да се спира на място за инвалиди.

Когато види татко си да сменя крушки вкъщи, Александрина винаги му напомня, че старите лампи не се изхвърлят в кофата. „Не мисля, че е редно, трябва да я занесем в магазина – при старите батерии“, не пропуска да напомни щерката.

Освен примерна и стриктна Александрина е и състрадателна. Един ден разбрала от учителката си, че нейно другарче има проблеми със сърцето и не бива да се уморява. След занятията дъщерята на Бачев настигнала момченцето и му предложила да му носи раницата.

„Бих искал да си избере професия, която да не е субективна като актьорската. Постиженията й в професионален план е добре да са обективни, за да живее един по-сигурен и спокоен живот“, споделя гордият с щерка си татко Мариан.

Той често разказва във фейсбук весели, случки с малката. Там вписва и мъдрите мисли, с които тя го учудва.

Бачев се изумява от разсъдливостта на дъщеря си, от въображението й, а често и от хитростта й. Един от последните случаи, в които бил поразен от прозорливостта й бил по време на разходка по бул. „Витоша“.

Вървели си с дъщеря му и гледали лъскавите витрини. Спрели се пред един луксозен магазин, в който продавачките скучаели сами, и Александрина попитала: „Тате, защо няма клиенти вътре?“. Мариан й отвърнал, че вероятно стоките са много скъпи и хората не могат да си ги позволят. Малката тогава контрирала: „А защо не намалят цените – така ще има клиенти и продавачките ще се видят в пари?“. „Не можах да й отговоря“, разказва комикът.

Друг път Александрина разсмяла татко си с дипломатичността си. Помолила го да й пусне любимото филмче „Играта на играчките“, а на майка си обещала, че в замяна на това на следващия ден няма да гледа телевизия. Мариан попитал девойчето дали обещанието й ще важи и след като се върне от предучилищна, а то отговорило: „Тогава ще имаме друга договорка“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *