Мариана Попова сгафи, обиждайки Кичка

 

Мариана Попова
Мариана Попова

  Зрелището „Музикална академия“ май няма да изпълни заявената си добра мисия да се превърне в мост между поколенията в популярната музика. Войната в него излиза от рамките на нормалната конкуренция и е на крачка от скубането на коси или юмручната саморазправа.

Уж заглъхнаха репликите отровни стрели, които си размениха в началото Здравко от „Ритон“ и Рут Колева, преминали и на фронта на личните обиди. И ето, през седмицата Мариана Попова, ментор на т.нар. актуални звезди, се изцепи, че най-зле в къщата пеела Кичка Бодурова.

Това прозвуча твърде нелепо от устата на Попова, защото отново показва тенденциозността в отношението на нейното поколение.

Кичка Бодурова
Кичка Бодурова

Същото кой знае защо е третирано от продуцентите като „актуални звезди“. Те просто не са звезди, а медийни образи. Чуят ли за истинските звезди отпреди 1989 г., заемат позата на щраус, който си заравя главата в пясъка. Заровени в илюзорния си звезден прах, наборите на Попова смятат, че всичко в шоубизнеса започва от тях. С лека ръка наричат „естрада“ всичко създадено до собственото им откриване на топлата вода. И автоматично го смятат за отживелица. Също като лисицата пред лозето с грозде, което не може да достигне.

С изключение на мимолетната, но все пак пикова слава на Дони и Момчил, певците от 90-те не можаха да достигнат триумфа на нито една звезда от предишните поколения. Затова завиждайки им, смятат че с обида или с отрицание стават по-големи от тях. Обявяват се за по-модерни, а в същото време се вдъхновяват от Адел, която всъщност пее „естрадно“. Отричат белкантовото пеене, а имитират бездарно Марая Кери. Обсебили са медиите благодарение на по-добрия си (т.е. агресивен) пиар и това е единственото, с което превъзхождат „старите“. Нито могат да ги стигнат по хитове, нито по тиражи, нито по зрителски интерес. Нито по подготовка! Впрочем, имат ли самостоятелни концерти, които не са с вход свободен, а с продажба на билети? Като Кичка, която го прави 35 години с неизменен успех. Включително и през 2013 г! Единственият критерий за актуалност!…

Това е голям гаф на Мариана и е редно да се извини. Ако иска да ги стигне тези, които са по-напред от нея. Във всяко едно отношение.

Заровени в илюзорния си звезден прах, наборите на Попова имитират бездарно Марая Кери и смятат, че всичко в шоубизнеса започва от тях.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *