Любо Нейков съсипан от мъка: Боже, защо не прибра мен, а брат ми?

Любо Нейков е буквално съсипан след внезапната смърт на брат си Цветан. Миналия петък батко му си замина в разцвета на силите, само на 44-годишна възраст. Жестоката кончина свари неподготвен Любо, който вече цяла седмица не е на себе си и не може да се съвземе от шока.

„Просто е страшно несправедливо и нечестно", ридаел Любо Нейков
„Просто е страшно несправедливо и нечестно“, ридаел Любо Нейков

„Аз съм следващият! Боже, защо не прибра мен, а Цецо?“, ридаел на гроба на покойния си брат съсипаният от мъка Любо Нейков, разказват потресените му приятели. Инженер Цветан Нейков е едва 3 години по-голям от прочутия си брат. Той почина от инфаркт в столицата, където живее от години. Смъртта му е настъпила мигновено, буквално за минути. Цялата фамилия на звездата била съкрушена, но най-тежко приемали загубата Любо Нейков и племенницата му Инна. В памет на починалия си баща опечалената дъщеря на Цветан публикува на личната си страница във фейсбук нейна детска снимка с татко й и предизвика десетки сърцераздирателни коментари под нея.

„Не мога да се примиря с тази смърт. Брат ми бе страхотно добър човек, на никого лошо не е сторил в живота. Просто е страшно несправедливо и нечестно“, ридае сломеният Любо.

Братът на Любо Нейков - Цветан с дъщеря си Инна пред 8 години
Братът на Любо Нейков – Цветан с дъщеря си Инна пред 8 години

По ирония на съдбата месец декември, който му отне брат му, се оказва фатален и за него. През 2008 г. Любо едва оцелял в катастрофа близо до Велико Търново. Звездата на „Комиците“ получил доста травми от удара, а колата му била до неузнаваемост потрошена. Заради болките и стичащата се кръв, шуртяща от дясната му ръка, си помислил, че е откъсната. За огромен негов късмет обаче, се разминал едва на косъм от по-сериозни контузии. От тогава всяка година правел курбан, а от суеверие миналата година не отпразнувал 40-ия си юбилей.

Червен бряг – родният град на братя Нейкови, е потресен от внезапната смърт на младия инженер. Всички в Червен бряг познавали майка му Цецка, която дълги години е работила в местната поща като касиер. Семейството имало традиция да празнува заедно всички рождени дни, като си избирало произволна дата през февруари, когато били родени всички във фамилията им, и канило близки и съседи. „Тази година вместо рожден ден, помен правят“, кръстят се съседки на улица „Любен Каравелов“.

Самият комик се зарекъл на гроба на брат си да се грижи за неговото дете като за свое. Над 15 години актьорът нямаше собствени наследници и гледал на Инна като на дъщеря.

Цветан бил много щастлив, когато станал чичо на малката Анна на Любо, която ще навърши 3 годинки в началото на следващата година. За разлика от артистичния си брат, Цветан бил техничар. Той дори измислил как да светват лампите, без роднините му да стават от леглото.

„Лягаме си, той плясва с ръце и лампата изгасва, плясва – светва, пак – загасва. И тъкмо заспим, отвън мине някой и се изреже с балканче или автомобил и лампата светва, а ти се ококориш. Плеснеш с ръце, тя загасне, но съвсем скоро пак някой премине шумно. И цяла нощ пляскаме“, разказваше в интервюта Любо Нейков.

Комикът ридал като малко дете на гроба му. Съсипан от мъка, той временно замрази работата си в забавни тв предавания. Нейков слезе от ефира на „Голата истина“, където в понеделник вечерта бе дебютът на младия актьор Васил Драганов, нашумял с ролята на Радко в сериала „Столичани в повече“. Причината за смяната не бе обяснена в ефир, но зрителите не бяха изненадани. Подвъпрос било и участието на Любо в забавното шоу „Комиците“.

След смъртта на брат си Любо сериозно се притеснил и за собственото си здраве. 41-годишният актьор тежи над 150 кила и редовно прави хипертонични кризи. Също като батко си и актьорът страдал от високо кръвно налягане и имал доста висок холестерол. Заради тежката хипертония Любо бил в по-рискова група от брат си тъй като имал свръхнаднормено тегло.

Само миналата година звездата от „Комиците“ бил цели два пъти в пре-динфарктно състояние. Заради страх от скалпела комикът отказвал да оперира бъбреците си и пробвал да се цери с билки. При брат му Цветан обаче високото кръвно и рисков холестерол се оказали фатални, тъй като критичните му показатели са предизвикали запушване на една от аортите към сърцето му.

Преди няколко месеца самият Любо Нейков изплаши лекарите, след като отиде на преглед и стана ясно, че може да счупи кантара заради свръхтеглото си. Тогава актьорът се оправда с непрекъснатите му компромиси със здравето, заради многото работа.

В края на април 2012 г. му прилошало на снимачната площадка на „Столичани в повече“ и се наложило парамеди-ци да му бият инжекции за сърцето и бързо сваляне на кръвното. В големите жеги актьорът усещал слабост, а сърцето му излизало от ритъм. Миналата есен Нейков бил приет по спешност в болница, а лекарите заявили, че от масивния инфаркт го деляла само една крачка. Оттогава актьорът гълтал всеки ден шепа хапчета, като понякога към тях се налагало да се прибавят и нови по спешност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/qoNDz7MK7FY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *