Лили Иванова взема 132 лева пенсия !!! Йорданка Христова със 700 лв.

Лили Иванова Йорданка Христова
Скандалите в арт гилдията не спират, а доказателство за вечните вражди в естрадата са разправиите между Кичка Бодурова и дует „Ритон“ във „ВИП Брадър“. Покрай панаирите кой в коя световна зала е пял, каква публика е събрал и колко плочи е издал, лъсна истината за пенсиите на някои от най-големите звезди в забавния жанр. Разследване на „Сензация“ разкри факт, който подклажда стария конфликт между две от най-големите изпълнителки на естрадата Лили Иванова и Йорданка Христова.

Двете цял живот се състезават коя е по-велика и ту си отправят остри упреци, ту се правят на приятелки. Истината е, че Лили и Данчето се недолюбват и продължават да мерят таланта си.

Кой каквото ще да казва за Лили Иванова, тя е безспорната прима на поп музиката, на чийто малък пръст не могат да се настанят и най-актуалните изпълнители. Иванова извиси глас в парижката зала „Олимпия“, напълни „Арена Армеец“ и продължава да прави успешни турнета по цял свят напук на зложелателите си, които палят свещи по-скоро да слезе от сцената.

Най-успешната естрадна изпълнителка има завидна банкова сметка, но е спечелила всеки лев от нея с талант, усилия и труд.

„Сензация“ се добра до пенсията й, която се оказа 132 лв. – колкото на повечето изнемогващи възрастни хора. В същото време най-голямата й конкурентка Йорданка Христова се разписва всеки месец срещу пенсия от 700 лв. Разликата в сумите е заради решението на Министерски съвет на Данчето да се даде пенсия за особени заслуги към държавата.

Решението е взето през 2007 г., когато министър на културата е Стефан Данаилов.

Темата за пенсията на Лили бе повдигната от журналистката Маргарита Михнева по време на неотдавнашното й гостуване в предаването на Бтв „Папараци“. Тогава Михнева призна, че като пенсионерка получава 191 лв. – малко повече от Лили, която не само се е трудила цял живот, но продължава да извисява глас в страната и чужбина.

Въпреки че двете са делили постеля с един и същи мъж – Янчо Таков, журналистката и певицата са запазили перфектни отношения и често се срещат и си говорят, тъй като живеят на една ръка разстояние на една от най-хубавите софийски улици „Оборище“.

В „Папараци“ Михнева изрази уважението си към Примата, заради което Лили лично й се обадила по телефона да й благодари.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *