Леонид Йовчев е един от фаворитите за роля в постановката на Явор Гърдев „Хамлет“

Явор Гърдев

  Явор Гърдев ще хвър­ли нова бомба на сцената на Народния театър. Авангардният режисьор вече подгот­вя мащабния си про­ект „Хамлет“ от Уилям Шекспир, разбрахме от сигурен из­точник.

 Пиесата е сред най-популярните трагедии на английския драматург. Написана е между 1600 и 1602 година и е може би най-дълбоката му и зряла творба, коя­то вече 4 столетия не слиза от сцените.

 Ролята на датския принц от замъка Елсинор е мечтата на всич­ки актьори, а най-добре досега са я изиграли Владимир Висоцки и Лоурънс Оливие.

 В момента в родна­та арт гилдия вървят догадки кого е избрал Гърдев. Името на фаво­рита засега се пази в строга тайна макар че се спрягат ня­кои от най-актуалните звезди.

Михаил Билалов

  Мнозина предполагат, че в кожата на измъчвания от диле­ми принц ще се напъ­ха един от любимите актьори на Гърдев – Мишо Билалов. Както е известно, той живее през по-голямата част от годината в Париж, женен е за японка и се занимава с ланд­шафт. Нашумя особено покрай сериала „Под прикритие“, където иг­рае шефа на мафията Джаро.

 Тъкмо Гърдев бе чо­векът, който върна пре­ди това Билалов в роди­ната, като го покани да участва в постановката „Козата или коя е Сил­вия“ на Едуард Олби. Ролята донесе на Билалов награда „Икар“. През този се­зон режисьорът го ан­гажира за „Нощна пе­перуда“, чиято преми­ера бе навръх 8 март. Пиесата на Пьотър Гладилин за превръ­щането на червеноармеец в момиче не е за травестити. Гър­дев се пошегува, че спектакълът му е за сблъсъка на изкус­твото с въоръжените сили. Публиката оста­на като парализирана и цяла минута мълча, преди да избухне в ап­лодисменти.

 Билалов засега от­рича, че ще играе и в „Хамлет“:

Леонид Йовчев

  „За пръв път нау­чавам от вас, че Гър­дев има подобна идея. Може би ще трябва да питате него, защото ни­кой не е говорил с мен“, коментира талантливи­ят бургазлия.

 Дали Гърдев иска да създаде мистика око­ло проекта и е помо­лил актьорите да мъл­чат, не е ясно. В теат­ралните среди спрягат името на още един фа­ворит – младия Леонид Йовчев.

 Неотдавна руският режисьор Юрий Бутусов го избра за една от поддържащите роли в „Лов на диви патици“. И явно изборът не е бил случаен, защото за Йовчев се заговори с уважение.

 Главната роля в крайно екзистенциал­ната пиеса бе повере­на на Иван Юруков, който се справи блес­тящо и затова също е бил сред спрягани­те за „Хамлет“ имена.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Леонид Йовчев е един от фаворитите за роля в постановката на Явор Гърдев „Хамлет“"

  1. Discreet   10.05.2012 at 14:32

    Гласувам за Михаил Билалов!!!
    Хамлет е най-добрият пример за способността на драматурга да изобрази общочовешките истини.Въплъщавайки в себе си Шекспировия гений, Михаил Билалов ще плени човешкото въображение с невероятното си енигматично присъствие…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *