Ламбо влезе в болница

Стефан Данаилов
Стефан Данаилов

Стефан Данаилов е бил приет по спешност в болница тези дни заради високо кръвно, научихме от приближени на големия актьор. Бившият министър на културата получил криза, която след хоспитализирането му бързо била овладяна от докторите с медикаменти. „Оказа се, че състоянието му не е сериозно“, разкри информаторът, който е и колега на Ламбо.

Данаилов е изписан още същия ден – във вторник. Докторите му заръчали да си пие хапчетата и занапред да не се претоварва с много работа.

Стефан Данаилов Коварни болести измъчват Ламбо от години. През последните няколко петилетки звездата на „Фамилията“ страда от аритмия, тахикардия и хипертония. И друг път здравословното му състояние се е влошавало рязко и артистът депутат е търсил спешна медицинска помощ. „Като слушам лекарите, не съм добре. Но пък поддържам висока медицинска култура – пия много заръчали хапчета за всичко. Ходя по лекари и каквото ми предпишат, го изпълнявам. Българската фармацевтика трябва да е доволна от мен. Политиката ме разболя. Стресът удря здравето“, признавал е знаменитият актьор.

Той се отнасяше с пренебрежение към болестите до 1988-а. Дотогава не обръщаше внимание на настинки, температури и други подобни страдания. Стана по-внимателен към здравето си едва когато в края на края на 80-те получи двойна бронхопневмония.

Болестта го покоси на сцената на Народния театър, докато играеше в постановката „Под игото“.

Заради тежко пострадалите си бели дробове Ламбо се принуди да откаже цигарите. Оздравя, но пък взе да надебелява. За да свали излишните кила, замина за Царево. Там всяка сутрин тичаше из стария град облечен в пуловер и с увит около тялото найлон.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *