Къде се изгубиха ветераните на чалгата

Кати

  Някои от най-големите чалга звез­ди от 90-те години на миналия век днес вече не блестят под светлини­те на прожекторите. Салфетките от „Син Сити“ не се хвърлят върху главите им, а албумите им се продават за левче в големите хипермаркети. Въпреки това ретро фолк партитата възродиха техните хито­ве и много от днешните тийнейджъри преоткриха какъв е бил лекият жанр, преди на хоризонта да изгреят Га­лена, Преслава и Андреа. Техните по-голе­ми батковци и каки пък си припомнят с умиление как са въртели кръшни кюче­ци под звуци­те на „Пеперуда“, „Ах, банана“ или „Зе­лено, зелено“.

 Ето какво е житието-битието на бившите чалга ве­личия.

 Популярната навремето Кати от 6 години изчез­на от фолк небосклона. Блондинката се появи на сцената през 1999 година. Според офици­алната й биография тя е забелязана от своя про­дуцент Виктор Касъмов от „Ара мюзик“, след като на празник в ресто­рант приятели­те й я карат да изпее вечния чалга хит „Богиньо моя“ с оркестъра в заведение­то. Усетил потенциа­ла у едва 22-годишната девойка , Касъмов веднага й предлага договор. Клюката обаче го­вори друго. Според нея път към славата на изру­сената блондинка й про­правя самият Георги Или­ев, който имал краткотра­ен флирт с нея. Набързо е сътворена стратегия за на­лагане на новата девойка. Татуират рамото й, медийно разпространяват лична­та й трагедия, че е останала като дете без майка и баща, конфронтират я с най-голя­мата звезда на чалгата Глория заради скандалния хит „Пеперуда“ – песен с такова заглавие подготвя по онова време и русенската прима.

Лия днес с дъщеричката си

  Само след няколко месе­ца цялата страна пее: „Аз съм волна пеперуда и летя от цвят на цвят“. На след­ващата година идва и голе­мият удар с „Омайна лунна нощ е, аз искам още, още“.

 6 години Кати не слиза от върховете на класациите, като в най-силните си времена прави по пет участия на ден. Още тогава обаче тя заявява, че мечтата й е да спре да пее на 30, да се омъжи и да роди дете. Със завидна точ­ност постига точно това – съпруг Николай и дъщеря Джулияна – и дока­то все още е сред актуалните звезди, слиза от сцената. Оттогава отказва интервюта и свет­ски изяви. Наскоро само бе забелязана от парти по случай 15 години „Ара мю­зик„. Там шашна всички с надути с хиалурон устни небрежно поставен пресен ботокс и изрисувани с че­рен молив вежди. Прясна бе и денталната намеса в устата й.

 Заедно с Кати на сцена­та изгрява звездата и на Ина. Тя подписва с „Ара“, без да е наясно какво точ­но ще й се случи. За ден обаче й дават да направи кавър на гръцки хит, който в нейно изпълнение става култовият хит „Зелено, зе­лено“. Песента се запява от всички мутреси, а Ина се скъсва от участия. Албу­мът й със същото заглавие е пълен с двусмислени пар­чета като „Голям и дебел“, „Цуни-гуни“, „Върти, сучи“ и т.н. Ина продължава сери­ята хитове с „Петият етаж“, но след това изведнъж из­чезва от хоризонта. Мно­зина твърдят, че тя не е за лекия жанр, тъй като е завършила джаз пеене и гласът й има го­лям диапазон.

Илиян Михов - Баровеца

  Преди две години певи­цата стана майка на син Александър и е една от малкото, които не са же­нени за богаташи. Мъжът й е от системата на МВР, а преди шест месеца двамата станаха родители за втори път. За кратко преди второ­то раждане певицата отново поднови кариерата си, но бременността пак я върна назад. Сега дели времето си между София и родния Кюстендил.

 Първа приятелка на Ина в славните й години бе Сани. Именно тя създаде култо­вата за чалгата песен „Ах, банана“, която стана нарицателно за просташка чалга.

 И тя като Ина продължи с хитовата серия с брутал­ни заглавия като: „Не про­давам секс“, „На геврека дупката“, „Богат и надарен“. После Сани се скара с продуцентите си, като успя да направи само един хит по-късно – „Ох, пате“. Впоследствие се омъжи за втори път, но бракът й не просъществува особено дълго. Говори се, че е опитала да емигрира в чужбина. Преди това пък пробва да отвори салон за красота в столичния квар­тал „Лозенец“.

 На откриването на въп­росното студио преди вре­ме бе забелязана и Луна. Веднъж годишно изрусена­та дива си идва в Бълга­рия, за да напомни за   перхидролената си персо­на. Малцина­та й оста­нали фенове обаче са по-скоро изумени от стряска­щия й вън­шен вид.

Луна

  Луна има поне десетина интервенции по лице­то си, като много отдавна е минала 40-те. Въпреки това дълго време бе издържана от богат турски любовник, а днес живее охолно в САЩ, където отново мъж й оси­гурява лукс и удоволствия. Последния си албум издава с „Пайнер“ преди шест го­дини. След това скочи на Митко Димитров, че не й е осигурил достатъчно ре­клама, и се самообяви за по-голяма звезда от Прес­лава и Глория, взети за­едно.

 Тъжна съдба има една от най-краси­вите фолк певици. Това е Полина, която   направи няколко хита и доскоро бе част от „Пайнер“. Певицата бе откритие  на мъжа на Глория Илия Загоров, който добре позна­ваше не само вокални­те й способности. Самата тя не криеше в приятел­ска компания, че рамо й е ударил и Жоро Илиев, преди да бъде убит. След два албума Полина прекрати дого­вора си с „Пайнер“. После опита късмета си във Франция, а според нейни приближени е била на лечение в психиатрич­на клиника. „В тяхното семейство депресиите се редуват с мании.

Сашо Роман

  Предава се наслед­ствено. В същото със­тояние е и майка й, която е учителка в Плевен. Преди време тя яростно защитаваше дъщеря си в интернет и наричаше другите певици „курви“, споделя за­познат с трагедията на фа­милията на Полина.

 Неотдавна бе направено интервю с една от най-големите звезди на фолка отпреди години -Лия. Снахата на бившия вицепрезидент на „Мултигруп“ Николай Вълканов се занимава с бизнес с пле­тива, има собствена модна линия, бутици из страната, а същевременно отглежда дъщеря си Лия, която ско­ро ще стане на 6 години. Преди дни певицата споде­ли желанието си отново да запише песен и да направи клип.

 Същото желае и Диана, която  се  прочу  особено след смъртта на трагично загиналата  Румяна.  Две­те бяха първи приятелки в силните години на музикал­на къща „Милена рекърдс“. Тя е омъжена за българин, живеещ от години в САЩ, и дели времето си между имота им в Калифорния и родния Видин. У нас се за­нимават с отглеждане на лозя и винопроизводство. Преди две години Диана стана майка, а преди ме­сец се появи на светско събитие, където малцина я разпознаха с качените над 15 килограма.

 Все още на сцената, но извън светлината на про­жекторите стоят някои култови  имена. Сашо Роман от много време вече не записва песни, но пее редовно в ресторант в Пловдив. От ме­сец всяка седмица гастролира и в нощен клуб в София. Съз­дателят на „Мой ангеле“ няма желание да бъде отново медийна звезда. В момента се е заел да прави внука си добър изпълнител. Според запозна­ти Сашо се оттегля от звукоза­писна дейност след инцидент в кръчма, когато мутри му хвър­лят бой и режат емблематичните му дълги коси. Певецът отрича случката обаче. 

Марко и Снежина

  На същия хал днес е и кул­товият дует Марко и Снежина. Тя пее в кръчмата на Коко Динев „Кошарите“, където не се дава на по-младите певици. Въпреки че има много хитове, Снежина не се свени да пее песни на днешните си акту­ални колежки. Твърди, че не иска пак голямата слава.

 Илиян Михов, известен като Баровеца също е в забвение.

 В момента се опитва да лан­сира сина си Станислав, кой­то освен изпълнител е и модел. Бившата му партньорка Бойка Дангова се оттегли съв­сем след серия от неуспешни ринопластики които развалиха иначе сим­патичния й фейс. 

Бойка Дангова днес

  Няма следа днес и от по­пулярната през 2001 година група „Пантерите“. Те се раз­паднаха най-напред заради авантюрата на най-малката от тях, Ани, с мъжа на шефката Доби. Последната пък също си кръцна носа и започ­на да продуцира мла­ди таланти. Неин патент е групата „Малките пантери“, които имаха феноменален ус­пех сред детската аудитория и албумите им се харчеха като топъл хляб. Днес момичетата вече трябва да са млади жени, но никоя от тях не се е връ­щала към пеенето.

Микрофон отдавна не е хва­щала и варненката Нина, коя­то направи страшен бум през , 2000 година с хитовете си „Лъвица“ и „Обичам друг“. Сега е омъжена, гледа дете и живее в София. С мъжа й държат заведение.

 Орхан Мурад отдав­на вече няма желание да бъде сред актуални те звезди и обикаля провинциални заведения, осо­бено край Асеновград. Дамя­на също не иска завръщане в чалгата. Тя стана майка, а след това дълго време водеше новините в телевизия МСАТ.

 Както става ясно – подвизаването в най-лекия жанр за мнозина е авантюра, за други трамплин в живота, а за пове­чето просто каприз на съдбата.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Къде се изгубиха ветераните на чалгата"

  1. sani   08.04.2013 at 19:29

    Sled kato neznaete za jivota na Sani, folk pevicata nedeite da pishete izmisliotini

    Отговор
  2. Jeffry   24.08.2021 at 9:28

    If you are going for best contents like myself, just pay a visit this site all
    the time because it presents quality contents, thanks

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *