Кръстиха Ники от ВИП Брадър – Барон Мюнхаузен, заради лъжливите му истории!

Барон Мюнхаузен

Откакто влезе в поредното си реалити, Ники Мартинов не спира да разтяга лакърдии. Тази му страст му спечели прякора „Барон Мюнхайзен“ и с право.

Като негов достоен съперник се изявява и Фънки, но неговите истории са откровено по-рокаджийски просташки, докато в тези на сървайвъра има някаква доза финес.

Последната му лакърдия бе как е измислена вилицата. Според него, вилицата е измислена в Испания и то заради … големите яки на испанските благородници. За да достигне храната до устата им са им били необходими големи усилия.

Това провокирало креативността и някакъв благородник забелязал на село как прибират сламата с вили, така се сетил да си поръча миниатюрна вила – вилица и така се родили вилиците. Не след дълго те станали толкова модерни и популярни, че се разпространили из цяла Европа. След това Ники Мартинов обясни как се е родило  най-популярното суеверие, ако кацне кукумявка и закука пред къщата ти някой ще умре в нея.

„Истината е толкова проста“, откри Мартинов. Според него, навремето когато не е имало ток по селата, хората палели свещи и те привличали насекомите. Когато човек умре в някоя къща свещите светели цяла нощ и там се събирали мухи, храната на кукумявките.

Птиците отивали да се хранят с тези насекоми и това направило впечатление на селяните. Оттам се родило и това поверие, че като дойде кукумявка и кацне пред или около къщата и някой в нея ще умре. „Така набеждават невинната птица, че е носител на смъртта“ завършва сървайвъра откритието си.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/bCU6XyG61c8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *