Краката на Димитър Бербатов застраховани при евентуален сакатлък

Димитър Бербатов

  От източник от обкръжението на Димитър Бербатов научихме, че краката му са застраховани за 6,5 млн. евро. Това е сумата, която осигурителната компания „Лойдс“ ще даде на новия му отбор „Фулъм“, ако, не дай си Боже, нашият се потроши и отсъства от терена цяла година.

Застраховката била направена в началото на тази седмица. Причината – рекордната заплата на Бербатов от 100 000 паунда седмично. Във „Фулъм“ не можели да си позволят толкова скъп играч, ако случайно се контузи.

Затова го застраховали срещу травми. Осигуровката влиза в сила само ако Бербатов излезе от строя и покрива около половината му заплата.

Така например, ако Митко го няма на терена един месец, „Лойдс“ трябва да плати на „Фулъм“ близо 550 000 евро. За половин година отсъствие компанията дава 3,25 млн.

Максималната сума от 6 милиона и половина се полага при най-жестоки травми, при които играчът ще трябва да почива за цял един сезон.

Във Висшата лига това е една от високите застраховки, коментират експерти в бранша. Повече от Бербатов са осигурени например звездите на „Юнайтед“ Уейн Рууни и Робин Ван Перси.

Тази на Рууни била за близо 100 млн. евро, тъй като нападателят на Англия имал много висок маркетингов потенциал. При Ван Перси сумата надхвърляла 20 млн. евро на година.

Краката на 37-годишния Дейвид Бекъм, който в момента носи екипа на американския „Галакси“, са застраховани за 4,5 млн. евро, с два милиона по-малко от тези на Бербатов.

Застраховката на „Лойдс“ обаче покрива само травми, получени в мачове или тренировки. При това максималната сума се изплаща само за контузии от кръста надолу или счупване на гръбнака.

3а строшено ребро, счупена ръка и пукната главата сумите са по-малки. Контузии в мачове на малки вратички на морето, при падане от велосипед или мотор, както и поради подхлъзване в банята не влизат в полицата.

За всички видове домашни сакатлъци Бербатов имал отделна осигуровка, но за по-малко пари.

 

Къщата на Димитър Бербатов докато е още в строеж

Опаса къщата си с камери

Срок до края на ноември къщата му да бъде завършена и обзаведена е поставил Митко Бербатов на тъст си Валентин Щилянов. Фирмата на строителния предприемач гради палата върху имот точно срещу входа на Киноцентъра в „Бояна“, но пусканото в експлоатация на обекта вече се протака цяла година.

Онзи ден, след като се върна в София, за да обяви трансфера си във „Фулъм“, Бербо се отбил за кратко до имота си, разказаха наблюдателни съседи. Пристигнал с един от мерцедесите си, но без бременната си половинка Елена. Откакто през май тя се върна в София след ваканцията на семейството в Дубай, нито веднъж не я засичали да се навърта около новия си дом.

Бербо обиколил няколко пъти имота и дал наставления на фирмата, която наел за озеленяването на градината. Същевременно пришпорил тъст си Валентин да ускори довършителните работи по къщата, тъй като смятал след раждането Елена, Дея и втората му дъщеря да се нанесат в нея. Засега обзаведени били кухнята и двете детски стаи. Само за кухненските уреди и мебели половинката на Митко го охарчила със 70 бона.

Местоположението на къщата на Бербатови е избрано така, че в радиус от 700-800 метра да няма други постройки. С това футболистът целял да покрие личния си живот от боянските клюкари. За да подсигури пълно спокойствие на семейството си, нападателят е опасал входа на имението с няколко камери. Според запознати в къщата ще има специална стая за видеонаблюдение, а в нея като охрана щял да работи бивш бодигард от НСО.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *