Кои са истинските имена на част от родните звезди! Виж тук!

Докато истинското й име Лиляна Петрова не се появява в „Работническо дело“, всички вярват, че Лили Иванова е кръстена така от родителите си

  Знаете ли кои са Мимоза Иванова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов, Петър Бъчваров и Борислав Делибалтов? Звучат ви непознато? И има защо – това са рождените имена по документи на Мими Иванова, Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Ути и Борис Дали.

Много други знаменитости също се представят с псевдоними. Смятат, че това им помага в кариерата.

Запознати твърдят, че една от най-известните българки Лили Иванова, всъщност се казва Лиляна Петрова. Истината за рожденото й име лъснала съвсем случайно в средата на 80-те, когато с указ на Тодор Живков певицата станала „Народен артист“. Когато нетърпеливите меломани разлистили тогавашния официоз „Работническо дело“, където по традиция cа обявявали почетните звания, били изненадани, че примата липсвала в списъка. Затова пък в листата се мъдрела някоя си Лиляна Петрова.

Мими Иванова носи колоритното име Мимоза по паспорт

Сред най-куриозните имена в родния шоубизнес е това на Мими Иванова. Всъщност естрадна певица се казва Мимоза, издават от антуража й. Понеже името й звучало някак странно за родния шоубизнес, изпълнителката на „15 лалета“ се прекръстила на Мими.

Сигурно мнозина си мислят, че и името на съпруга, на вокалистката на „Старт“ – композитора Развигор Попов, е псевдоним. Да, ама не! По рождение си му е. С него той е записан в кръщелното си свидетелство.

Ветеранката на Сатирата Стоянка Мутафова е получила от майка си и баща си името Стояна-Мария. Неволна печатна грешка в афиша на първото й представление в Народния театър обаче родила името, с което станала известна. Актрисата, известна още и като Госпожа Стихийно бедствие, била убедена, че като се представя като Стоянка, късметът ще й се усмихва по-често.

Най-прекръствана в театралната гилдия е Касиел Ноа Ашер. Тя дошла на този свят с името Десислава Спасова. Един ден скандалната актриса обаче решила да се преименува на Деса Красова, а накрая си Избрала еврейски псевдоним.

Мариус Куркински

Колегата й от Народния театър Владимир Карамазов бил убеден, че рождената му фамилия Александров не е толкова атрактив на. Затова заимствал от Достоевски името, с което е известен днес.

Мариус Куркински пък е роден с името Ивайло Стоянов, но така и не успял да стане популярен с него. Голямата славата го споходила едва след като го сменил. Когато в първия ден след възродителния процес негови колеги подвиквали зад гърба му във ВИТИЗ: „Ивайло! Ивайло!“, отказвал да се обърне. Той вече бил приключил завинаги с рожденото си име.

Пеещите съпрузи Дони и Нети са всъщност Добрин Векилов и Антоанета Добрева. Рапърът Спенса пък по паспорт е Станислав Найденов. Устата е Иван Динев, а рапърът Ванко 1 се нарича Иван Главчев.

Касиел Ноа Ашер

Телевизионни водещи също доброволно са се подложили на възродителен процес.

Мартин Карбовски например сам си е кръстник. Псевдонима си измислил през 1995 г., когато подготвял за печат първата си стихосбирка, озаглавена „Дефлорация“. Целта му била фамилията му да звучи като тази на неговия идол – ексцентричния писател Чарлз Буковски. Преди да се преименува, Мартин бил Богданов.

Един от главните тв готвачи на републиката – Ути Бъчваров, е Петър по паспорт, а покойният водещ Кембъла – Благовест-Емил. Блондинът Део пък е Деян Славчев, а Къци Вапцаров всъщност е Кръстьо.

 

Азис

Фолкът шампион по псевдоними

В попфолка най-разпространени след силикона са псевдонимите. Малцина знаят, че по документи русенката Глория е Галина Пенева Иванова, а Нелина – Нели Николова. Чалга идолът Азис е роден с името Васил Троянов Боянов, но баба му Станка – известна врачка и шаманка, го посъветвала да си избере мистичен псевдоним. Така и сторил.

Ивана и Преслава също имат трудно запомнящи се за шоубизнеса рождени имена. Изпълнителката на „Сто патрона“ е Ваня Калудова, а Преслава – Петя. По-слабо известната им колежка Димана пък влезе в историята с куриозите около преименуването си. От фирмата й издател направили национално допитване как да нарекат старлетката, която по паспорт се казвала Димитричка и се римувала с женския детероден орган.

Глория

Ромската перла Софи Маринова никак не харесва името, с което е известна, и не пропуска да отбележи, че всъщност се казва София. Но така никой не се обръща към нея. Всички й викат за по-просто Софка.

Слави Трифонов и музикантите от „Ку-ку бенд“ са кръстници на Сашо Роман. Изпълнителят на „Защо съм жив“ е записан като Александър Първанов. Близо 20 години той се подвизавал с това име у нас и в чужбина с оркестъра си „Ромбос“, но след едно участие в „Шоуто на Слави“ от „Ку-ку бенд“ останали впечатлени от неговия талант и взели кариерата му в свои ръце. Погрижили се да му измислят и впечатляващ псевдоним.

„Волната пеперуда“ Кати е адашка на вярната на Иван Костов Екатерина Михайлова. Бившата половинка на Валери Божинов Алисия пък по паспорт се води Ася Дойчева. Тя обаче хич не си харесва рожденото име и не иска то да се знае от феновете й. Същото се отнася и за Бони, която по паспорт е Бонка Илиева.

Секс символът на попфолка Борис Дали се казва Борислав Делибалтов. Сюрреалистичният си псевдоним певецът получил, след като зарязал работата си на шофьор на бобовдолската кметица и решил да става звезда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Кои са истинските имена на част от родните звезди! Виж тук!"

  1. Стойчо   15.04.2016 at 11:31

    Имате ли доказателство за всичко това, или просто си пишете да си правите някакъв евтин пиар? Защото, ако примерно няма нищо вярно в това, аз на мястото на вашите „герои“, бих ви потърсил отговорност за писаниците ви!

    Отговор
  2. Pingback: keto diet

  3. Pingback: expex.ru

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *