Катето Евро: Като бебе Сашко беше грозен изрод с голяма уста!

Катето Евро

Странна, но силна връз­ка имат Би Ти Ви звезда­та Александър Кадиев и майка му – Катето Евро. Отношенията им се лутат от обич и разбирателство до скандали, ругатни и побоища с подръчни материали.

 Двамата никога не са се притеснявали да разказват семейните си екшъни. Актри­сата от „Оркестър без име“ неведнъж е споделяла, че синът й е бил палаво дете и все я нервирал.

 Малкият Кадиев раз­очаровал майка си още с раждането си. Във въ­просния ден Катето Евро плакала неутешимо, след като лекарите от „Шейново“ й съобщили, че има момче. Тя била отчаяна, защото 9 месеца убеждавала мъжа си Георги, че ще го дари с дъщеричка. Даже била измислила име за рожбата си – Катерина.

 „Сашко беше желано и чакано дете. Три години след сватбата забременях. Бях започнала да се отчай­вам и вече уговарях баща му да си осиновим рожба. Когато родих и разбрах, че е момче, доста плаках. Беше и много грозен, тежеше 2,450 кг. Изрод с голяма уста! Дойде Жорж, зверски пиян. Явно и той не е очаквал момче. Държаха го двама мъже, а аз от бал­кона на „Шейново“ крещях и плачех: „Извинявай, Жорж, че ти родих това грозното“, разказва Евро.

 Цели три дни актрисата от култовия филм „Оркестър без име“ не можела да се примири, че е майка на мъжка рожба. С времето обаче синът й й се сторил симпатичен. Решила да го кръсти на баща му Георги.

 Кадиев-младши не носил дълго името на татко си. Баба му по майчина линия убедила родителите му, че трябва да се казва Алек­сандър. Аргументът й бил един – детето е дошло с името си, защото се родило в деня на св. Александър Невски. Катето и мъжът й склонили да прекръстят момчето.

 След като се отървали от всички розови дрехи, които били накупили пре­ди раждането, родителите настанили Сашко в прясно пребоядисаната му стая. В семейство Кадиеви се възцарили мир и любов, но не за дълго.

Катето Евро и синът й Александър Кадиев

  Колкото повече Алексан­дър растял, толкова по-буен ставал. Малкият често плашел майка си и баща си, заявявайки им, че има тежки и дори смъртоносни наранявания. И както в приказката за лъжливото овчарче, с измишльотините си съвсем очаквано загубил доверието на родителите си.

 „Един ден се спуснах с найлон по ламаринения покрив на съседската къща и си счупих крака. Започнах да крещя за помощ. Мой приятел ме видя, но не ми повярва. Извини се, че татко му го вика. Крещях, крещях, докато накрая не излезе баща ми и не каза: „Майка ти започва много да се нервира от твоето викане“. Прибра се вкъщи, а аз продължих да се дера. След малко излезе майка ми: „Копеле мръсно, прес­тани да викаш!“. И си влезе обратно“, връща лентата назад Александър Кадиев. Той допълва, че синът от първия брак на баща му се притекъл на помощ. Оказало се, че кракът е счупен на три места.

Звездата на „Стъклен дом“ и Би Ти Ви предава­нето „Преди обед“ не се притеснява да признае, че майка му често го нарича „копеле“. По същия начин Катето се обръщала и към племенниците си. „Там обаче съм права, защото брат ми няма брак с майка им“, смеейки се уточнява самата Евро.

 Странните отношения в звездното семейство не се изчерпват с размяната на обидни обръщения. Като дете освен ругатни Сашо Кадиев често отнасял и пердах. Баща му рядко го шамарел, но пък майка му го биела след всяка беля. За целта използвала под­ръчни материали. „Шляпах го с точилка, че ме болеше ръката“, разкрива Катето.

 Понякога тя налагала сина си и с колан, а се е случвало да прилага и психологически техники. Редовно например лъжела чедото си, че е осиновено. Казвала:  „Намерихме те пред вратата, майче, и ако продължаваш да ме нервираш, ще те пратя в ТВУ!“.

 За да научи сина си на по­слушание, Катето вземала на въоръжение и различни наказания. Веднъж затво­рила сина си на тъмно в банята. Мислела, че мал­кият Сашо ще се уплаши и повече няма да прави бели. Е, не познала.

 „След малко минавам да видя какво прави детето ми и го чувам да си свирка. Не го било страх от тъмнината“, споделя Евро с ясното съзнание, че наказанията й не вършели работа.

  Сашо продължил с геро­ичните си подвизи. Веднъж докарал баба си до истерия в Слънчев бряг. Възрастната жена го качила на туристи­ческо влакче в курорта, а той скочил в движение. При падането се влачил няколко метра по асфалта.

 След инцидента бабата телефонирала на Катето Евро: „Ела да си го вземеш, че иначе отивам да скоча от най-високия хотел в Бургас“.

Днес членовете на семей­ство Кадиеви са се поукротили. Преди няколко месеца Александър се изнесе от родния дом и заживя с годеницата си Таня. За да запълни празнината, Катето пък си взе куче.

 Когато не обгрижва чети­риногото и не дава съвети на сина си по телефона, актрисата се труди в мал­ката си градина. В двора на къщата си в Панчарево Евро отглежда плодове и зеленчуци, за да си оси­гурява екологично чиста храна.

 Мъжът й не взимал от­ношение към стопанството. Стараел се да не й се пречка.

Според злите езици Жорж рядко се виждал с жена си.

Двамата отдавна си били разделили къщата и дори ползвали различни входове.

 Заради слуховете за това странно съжителство се появи и клюката, че Георги и Катето обмислят развод. Раздяла обаче едва ли ще има. Двамата може и да не живеят като изрядни съпрузи, но помежду им все още има близост. Евро винаги е споделяла, че Жорж е голямата й любов. Навремето той се развел заради нея, а тя пък в името на връзката им първоначално отказала ро­лята в „Оркестър без име“. Страхувала се, че дългата раздяла ще се отрази на отношенията им. За щастие размислила и преценила, че мъжът на живота й ще прояви търпение.

„Човек може да има много любови, да си мисли, че гори, да преживява, но всъщност любовта е само една, голямата, истинската. За съжаление и тя минава. Но дори и да се скараме пак ще бъдем заедно“, споделяла е за съпруга си Евро.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *