Капитан Петко Войвода чете с лупа!

  Васил Михайлов съвсем е загубил зрението си, видяха през обективите си бдителни папараци. 75-годишният актьор не може да ползва дори джиесема си без лупа. Увеличителното стъкло му е необходимо, за да фокусира клавишите и да си чете есемесите.

Кинолегендата използваше слънчевите лъчи, за да се попече в заведение на открито. Макар времето да беше топло, той се бе облякъл дебело и бе седнал на маса, до която бумтеше кюмбе.
Кинолегендата използваше слънчевите лъчи, за да се попече в заведение на открито. Макар времето да беше топло, той се бе облякъл дебело и бе седнал на маса, до която бумтеше кюмбе.

Капитан Петко се опитва да разчете есемеса с помощта на специална лупа за четене. Тя увеличава буквичките 5 пъти.

Тези дни екранният Капитан Петко се наслади на последните топли слънчеви лъчи в заведение на открито. Компания му правеше негов приятел, с когото пийваха наливна бира и замезваха пържени картофи. Макар времето да не бе никак студено, актьорът бе облякъл дебело яке, а на главата си бе нахлупил шапка. Масата му се намираше до печка тип кюмбе, която допълнително загряваше въздуха.

Докато си бъбреше с авера, Михайлов получи есемес. За да го прочете, звездата на Военния театър извади от джоба си лупа и я сложи пред дисплея. После с присвито око се вторачи в буквичките.

Последната си роля в Театъра на армията Капитан Петко пак разучил с помощта на увеличително стъкло. „Лупата му е специална, прави текста 5 пъти по-голям“, издават колеги на окьоравелия артист. Иначе добрата новина е, че Васил Михайлов е захвърлил бастуна, на който се подпираше през лятото. Сега ветеранът ходи без „трети крак“, но стъпва по-внимателно, за да няма нежелани инциденти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *