Калин Сърменов прибра отново Татяна Лолова в Сатирата

 

Татяна Лолова и Калин Сърменов

  Калин Сърменов се зарече да върне Татяна Лолова в Сатиричния театър и удържа на думата си. Голямата актриса става част от „смешната“ трупа, като се включва в премиерния спектакъл „Шпионажът през Каменната ера или Гущерчето“ на режисьора Пламен Марков.

Пиесата е на Александър Володин, а в представлението Лолова играе майка на похитител. Тя не се е качвала на сцената на Сатирата от 6 години, независимо че голяма част от кариерата й е преминала на нея и тя дори е една от основателките на трупата през 1957 г. По-късно се мести в театър „София“. Твърди, че го е направила заради Тодор Колев с когото си партнира в култовото навремето представление „Човекоядката“ на режисьора Младен Киселов.

Татяна Лолова в "Шпионажът през Каменната ера или Гущерчето"

От няколко сезона Таня Лолова не приема нови роли, играе само в „Дуенде“ в Театър 199.

В „Шпионажът през Каменната ера или Гущерчето“ се разказва за племето на зубрите, което е живяло 12 000 години преди Христа. Поради все по-бедния улов на риба, с която се прехранва, племето е докарано до просешка тояга. Неговите представители разбират, че вечните им врагове от племето на скорпионите са изобретили някакъв нов вид модерно техническо приспособление за ловене на риба – рибарската мрежа.

Зубрите взимат решение да изпратят своя Мата Хари на икономически шпионаж. За тази цел се спират на най-хитроумната и красива девойка от племето – Гущерчето. В ролята се превъплъщава Луиза Григорова.

Шегобийци се майтапят, че след новия министър на културата Владо Пенев, който пълзи като гущер в Народния театър, естествено е дошъл редът на Луиза да играе влечуго.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *