Матей Казийски пак прецака България

Въпреки мълвата, че е клекнал и ще прекрати бойкота си през януари, Казийски няма намерение да се връща в националния отбор без своя ментор Радо Стойчев. Последният обаче е персона нон грата пред Инженера Лазаров
Въпреки мълвата, че е клекнал и ще прекрати бойкота си през януари, Казийски няма намерение да се връща в националния отбор без своя ментор Радо Стойчев. Последният обаче е персона нон грата пред Инженера Лазаров

  Интригите във волейбола продължават с пълна сила! Този път ябълката на раздора е най-силният ни играч Матей Казийски. Камило Плачи, селекционерът на „лъвовете“, които се класираха на четвърто място на Европейското първенство в Полша и Дания, го призова от ефира на ТВ7 да се прибере в състава за световните квалификации, които са в началото на идната година. Казийски обаче веднага отрязал офертата, научихме от приближени.

Най-голямата ни волейболна звезда в момента продължава да се води по акъла на бившия треньор на националите Радо Стойчев. Двамата са дупе и гащи, като Матей го последва, когато треньорът си подаде оставката преди Олимпиадата в Лондон миналото лято.

В този ред на мисли Казийски заявил, че ще се върне само в комплект със Стойчев. Говори се, че италианският спец Плачи дори бил готов на компромис да отстъпи поста на старши треньор на Стойчев и да му стане помощник, както бе преди това. Само и само да се класираме на световното, където с Матей да атакуваме място в челната тройка.

Радо Стойчев
Радо Стойчев

Срещу това обаче изревал босът на федерацията Данчо Лазаров. Инженера не искал и да чуе за Стойчев, който му готвеше преврат миналата година преди игрите и публично му поиска оставката.

Твърдо против тандема Стойчев – Казийски, които в момента са заедно в турския „Халбанк“, бил и вицешефът на федерацията Любо Ганев. „Камило Плачи е наясно с тези игри, но въпреки това дипломатично покани Казийски. Иначе италианецът се е приготвил да остане начело на отбора на България поне до края на световното. Вече дори е направил постъпки да запише дъщеря си като студентка в НСА“, разясни източник от федерацията.

В националния отбор също настъпило разцепление след като Плачи обяви, че иска да връща Матей. Само трима волейболисти казали, че ще посрещнат добре Казийски. Това били приближеният до Радо Стойчев Теодор Салпаров и близнаците Георги и Валентин Братоеви, също хора на бившия селекционер.

Инж. Данчо Лазаров
Инж. Данчо Лазаров

Останалите начело с реализатор №1 Цецо Соколов извили на умряло. Срещу доскорошния им съотборник тежат обвинения, че е предал българския тим точно в най-важния момент миналата година, когато се решаваше участието ни на олимпиадата. „Сега ще дойде да обере лаврите наготово“, мърморели националите, които и без него влязоха в топ 4 на Лондон 2012, на Световната лига, на току-що завършилото европейско първенство. И в трите случая обаче се разминахме с медалите.

След Евроволей 2013 Плачи изплака, че без Казийски ще му е трудно да качи националния отбор на подиума и четвъртото място е максимумът, за който нашите имат сили.

„Италианецът има право, с този отбор повече не може да направи. На европейското например играхме с разпределител като Георги Братоев, който дори нямаше отбор“, коментира източник от федерацията. Според същия обаче нито Казийски и Стойчев ще отстъпят, нито пък Данчо Лазаров ще се оттегли от президентския пост преди 2015 г „Тогава ще бъде голямото лапане, тъй като България и Италия са домакини на европейското първенство. Чак след това Инженера може да оваканти мястото“, разясни още нашият човек.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *