Излагацията на Анелия – виж тук:

Анелия

  Миналата седмица Анелия отбеляза десет години на музикалната сцена. По този повод изпълнителката направи голям концерт в зала 3 на НДК.

Събитието се очакваше с огромен интерес от многобройната гвардия почитатели на чалгата. От месеци Анелия го рекламира яростно, Би Ти Ви дори засне филм, за да създаде интерес към събитието. Така летвата на очакванията се вдигна до небесата.

Разочарованието обхвана публиката още когато прозвучаха първите песни. Концертът започна с 40 минути закъснение, което изнерви и най-търпеливите. Анелия изкара първата част, без да каже и дума на публиката, и стоя като побит пирон на сцената. Идеята бе да представи най-големите си хитове през десетте си години на изпълнителка. Оказа се обаче, че масовият чалга фен не е ценител, а моментен консуматор.

Най-радушно се приемаха най-скорошните хитове, докато „класически“ песни от репертоара й, като „Погледни ме в очите“, „Само мене нямаш“, „Искам те“ и „Всичко води към теб“, бяха посрещнати вяло.

Отгоре на всичко Анелия беше решила да избяга от своя стил и представи голяма част от парчетата с бенда на Дани Милев в акустични версии, което напълно обърка представите коя е певицата и за какво се бори.

Най-много куцаше режисурата. За нея отговаряше някой си Стенли, взел пачките на Анелия. Той обаче не се бе сетил да й обясни, че не бива да стои неподвижна на сцената и е добре да каже няколко думи на хората в началото. Работа на Стенли бе да подреди по-смислено песните, за да не се налага Дани Милев да пълни дупките защото не бе преценено необходимо-то време за преобличане. Да не говорим за брейк танцьорите, които се изявиха на балада като „Завинаги“.

Проблем се оказа и озвучаването. Мелодиите се чуваха вяло в горната част на залата, където бяха официалните гости, журналистите и приятелите на Анелия. Сред тях беше Гергана, която също има хитов дует с празнуващата, но не бе поканена на сцената. Сред останалите бяха Дамян Попов, както и гаджето на Камелия – Цветин.

Заедно с Миро по време на баладата "Завинаги"

Някои от тях видимо се изнервиха от дългото чакане, от гафовете и от напъните да чуят какво пее Анелия.

Тя поне наистина е гласовита и се раздаде вокално, като това особено си пролича в баладите и в поп парчетата, подходящи много повече за гласа й отколкото буйните кючеци, които пуска напоследък. Явно това е усетил и Миро, който избяга от залата минути след общото им изпълнение. Сериозният проблем с подобни чалга концерти е, че част от певците нямат опита да се изявяват на големи сцени. Техните участия са основно по заведения. Доста от тях наистина са луксозни, но хората там не ги слушат внимателно, а се забавляват.

Чалга аудиторията е непостоянна – слуша актуалните изпълнители. За пореден път стана ясно, че единствено Глория, която три пъти е пълнила зала 1 на НДК, и Ивана, пътуваща в момента на национално турне, имат потенциала да направят мащабни концерти. Те имат постоянни фенове, независимо дали са в най-комерсиалния си период. Анелия също има желание да се присъедини към техния тим, но определено още й е много рано.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Излагацията на Анелия – виж тук:"

  1. bobito   07.11.2012 at 22:47

    abe na vas ne vi li pisna da si izmislqte ,shto za klukarski sait ste vie be idiot takiva

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *