Иван Звездев стана баща за трети път

Иван Звездев

  Иван Звездев черпи на поразия колеги и приятели в последните дни. Топ кулинарят на Би Ти Ви има солиден повод за това, тъй като съвсем наскоро пак стана татко. Новороденото отроче е трето поред в семейството и втори син за готвача. Майсторът на всевъзможни гозби решил да кръсти бебето на себе си.

Още като се прибрал вкъщи след изписването, малкият Ванко станал център на внимание. Сега за него се грижат всички в семейството – и майката Юлиана, и каката Даниела, и баткото Димитър. Дори Иван Звездев си е взел отпуска, за да участва в ритуалите около бебето. Водещият не спира да се хвали пред познати, че е изучил перфектно как се сменят памперси и хич не му тежало да дундурка малкия юнак, когато по цели нощи се дерял от плач заради коликите.

„Няма по-голяма радост от децата в едно семейство, така че аз съм много щастлив. Помагам с каквото мога на Юлиана“, признава с чаровна усмивка опитният татко Иван.

Самият той е израснал в многодетно семейство и точно както новородения си син е отгледан от по-големите си кака и батко. Готвачът много държал да създаде трима наследници – изцяло по модела на родителите си.

Иван Звездев и съпругата му Юлиана са заедно от почти две десетилетия. Запознали се по времето, когато той тъкмо приключвал с казармата. Макар че тогава бил само на 18 години, бъдещият топ кулинар не се поколебал и предложил брак на девойката.

„Аз заради нея започнах да готвя – за да я впечатля. За да се омъжи за мен, тя постави условие да започна работа. Вече знаех, че готвенето ме влече и така обиколих десетина столични ресторанта. Гледах и попивах майсторлъка“, споделя Иван Звездев.

Заради отличните му кулинарни умения Юлиана има мечтаната от почти всяка жена привилегия изобщо да не се доближава до кухнята. Децата им също са категорични, че таткото готви много по-вкусно, така че майката може спокойно да не си губи времето над тенджерите и край фурната.

През 1996-а, по време на големия глад и Виденовата криза, младото семейство Звездеви заминава за далечна Аржентина да си търси късмета. Юлиана първоначално е против, но виждайки, че няма друг изход, се съгласява да отпътува на гурбет с мъжа си.

Макар, че не възнамерява да се занимава с кулинарство в чужбина, първата работа, която Иван си намира е като готвач в петзвездния хотел „Кордоба пласа“. После изрежда няколко други елитни заведения. Пътува и до Сингапур, за да изучи тънкостите на китайската кухня, която му е любима и до днес.

В крайна сметка съдбата има други планове за кариерата на Звездев. Той се завръща в България и след няколко години получава покана за собствено кулинарно шоу в ефира на Би Ти Ви. Късметът му се усмихва, предаването се радва на огромен зрителски интерес и Иван бързо става знаменитост от национален мащаб.

Чаровният майстор е предал готварските си умения и на наследниците си. Щерка му Даниела, която е на 15, има намерение да стане сладкарка и отсега се учи да върти торти и сладкиши. Синът Митко (11 г.) също взема дейно участие в кухнята, а вероятно и най-малкият член в семейството – Иван-младши, няма да е изключение.

„В цял свят готварството се предава от поколение на поколение и се надявам моите деца да ме надминат в занаята“, обявява с гордост Звездев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *